Blogi

10 täsmävinkkiä täydelliseen asiakastyytyväisyyteen

Paljastamme blogissamme 10 täsmävinkkiä täydelliseen asiakastyytyväisyyteen, joiden avulla olemme Tecinspirellä saavuttaneet 100% asiakastyytyväisyyden.

Tecinspiren porukka.

Etsitkö vinkkejä asiakastyytyväisyyden parantamiseen? Tässä artikkelissa paljastamme 10 täsmävinkkiä täydelliseen asiakastyytyväisyyteen, joiden avulla olemme Tecinspirellä saavuttaneet 100% asiakastyytyväisyyden.

Nämä vinkit toimivat meille, mutta niitä joutuu luonnollisesti soveltamaan yrityksestä ja toimialasta riippuen.

Kehitämme itse helppokäyttöisiä sovelluksia muille yrityksille. Erikoisosaamistamme ovat web- ja mobiilisovellukset, toiminnanohjausjärjestelmät, IoT-ratkaisut, digitaaliset alustat ja terveysteknologia. Tutustu tästä tarkemmin palveluihimme.

1. Huolehdi omien työntekijöidesi työhyvinvoinnista

10 täsmävinkkiä täydelliseen asiakastyytyväisyyteen listalle nostamme henkilöstötyytyväisyyden tärkeimmäksi ja numeroksi 1: Motivoituneet työntekijät huolehtivat asiakkaista ja tekevät kaikkensa, että projektit osuvat maaliinsa.

Oikea roolitus, selkeä vastuunjako sekä kiinnostavat projektit ovat hyviä lähtökohtia henkilöstötyytyväisyyteen. Kun lisäksi työkalut ja -välineet ovat huippuluokkaa, voivat kaikki työntekijät keskittyä täysillä ydintekemiseen.

Tecinspire pro-tip: Näiden asioiden lisäksi meillä huolehditaan työntekijöiden hyvinvoinnista mm. yrityksen tarjoamilla hieronnoilla, liikuntaseteleillä, taukojumppavälineillä sekä yhteisillä lounailla firman piikkiin. Meillä työntekijät voivat valita itselleen sopivat työajat ja työnteko paikat – pääasia että hommat hoituvat. 

2. Minimoi byrokratia ja keskity lisäarvon tuottamiseen

Varsinkin suuremmissa yrityksissä tuhlautuu paljon kallista aikaa sisäiseen hallinnointiin ja raportointiin. Selkeät roolit, prosessit ja vastuut auttavat tuottamaan enemmän lisäarvoa. Leanin oppien mukaisesti kaikki hukka eli tuottamaton työ pitäisi pystyä minimoimaan.

Tecinspire sisäpiiritietoa: Me työntekijät omistamme 100 % yrityksestämme. Mukana ei ole ylimääräisiä päättäjiä tai raportointitasoja. Näin voimme kaikki yhdessä keskittyä tuottamaan arvoa asiakkaille.

Tecinspire porukka 2018
Tecinspire porukka 2018

3. Rakenna luottamusta

Luottamus on kaiken liiketoiminnan perusta. Sen rakentaminen alkaa jo ennen ensimmäistä tapaamista. Miltä esimerkiksi yrityksenne some-kanavat ja nettisivut näyttävät?

Ensimmäisessä tapaamisessa tulee pystyä perustelemaan, miksi juuri teidän yritys on oikea kumppani ja osaa hoitaa homman. Molemminpuolinen luottamus on perusta myös projektin aikaiselle kommunikoinnille ja yhteistyölle.

Tecinspire esimerkki: Avoimuus, suoruus ja rehellisyys ovat hyviä lähtökohtia luottamukselle. Lisäksi meidän projekteissa kaikki tuoteoikeudet mukaan lukien lähdekoodit kuuluvat aina tilaajalle – emme halua asiakkaitamme toimittajaloukkuun kanssamme.

4. Vaadi avointa kommunikointia

Moderneimmat yritykset luottavat avoimeen kommunikointiin. Avoin kommunikointi ei tuota ongelmia – ja jos tuottaa, niin silloin ongelman juurisyyt ovat jossain aivan muualla.

Me Tecinspirellä kommunikoimme kaikesta suoraan, avoimesti ja rehellisesti – sekä sisäisesti että ulkoisesti asiakkaiden kanssa.

Tecinspire pro-tip: Myös projektin haasteet tai mahdolliset ongelmat on parempi nostaa heti käsittelyyn, eikä lakaista niitä maton alle tikittäviksi aikapommeiksi.

5. Pidä säännöllisesti yhteyttä asiakkaaseen

Säännöllinen yhteydenpito on lähtökohta hyvälle asiakastyytyväisyydelle. Asiaa voi kysyä suoraan eri vaiheissa: ”Oletteko tyytyväisiä projektin etenemiseen? Onko jotain mitä voimme tehdä paremmin?”

Yhteydenpitoon voi hyödyntää useita eri viestintäkanavia ja tarvittaessa esimerkiksi projektinhallinnan työkaluja. Tärkeintä on, että molemmat osapuolet tietävät missä projekti etenee ja mitä on tulossa.

Teemu from Tecinspire amd Marko from Exiops Shaking Hands for Agreement

Tecinspire pro-tip: Asiakasprojekteissamme pidämme yleensä kerran viikossa yhteisen viikkopalaverin, jossa esitellään edellisen viikon saavutukset,  suunnitellaan seuraavan viikon työt ja seurataan projektin aikataulua ylätasolla. Näin asiakas tietää koko ajan missä mennään projektissa ja mitä tapahtuu seuraavaksi. 

6. Huolehdi, että asiakkaana oleminen on helppoa

Onko asiakkaan helppo ottaa yhteyttä teihin? Löytääkö asiakas tarvittavat tiedot? Tietääkö asiakas, miten toteutatte projektin, ja työn nykystatuksen?

Tecinspire esimerkki: Varmistamme, että asiakasyhteistyö on helppoa ja luontevaa.  Se saa olla jopa hauskaa, kunhan hommat hoituvat. “Teidän kanssa on mukava ja helppo tehdä hommia.” -tyylistä asiakaspalautetta on mukava saada. 

7. Varmista, että homma rokkaa oikeaan suuntaan myös asiakkaan mielestä 

Esittele projektin edistymistä ja pyydä aktiivisesti palautetta asiakkaalta. Aktiivinen ja avoin kommunikointi on avain onnistumiselle.

Jos asiakas osallistuu vain projektin alussa määrittelyjen tekemiseen ja seuraavan kerran lopputoimituksen hyväksyntään, on projekti jo lähtökohdiltaan tuomittu epäonnistumaan. Tällöin asiakas jää täysin pimentoon projektin toteutusvaiheen aikana.

Tecinspire pro-tip: Meidän oma esittelytapa on visuaalinen ja käytämme niissä mielellään prototyypppejä tai alustavia kehitysversioita. Tärkeintä on aito kuuntelu ja palautteeseen reagointi. 

8. Toimita sovitut asiat laadukkaasti

Huolehdi laadunvarmistuksesta ja siitä, että toimituksessa on kaikki sovitut asiat mukana. Jos jotain puutteita on jäänyt, niin kommunikoi niistä etukäteen ja avoimesti.

Tecinspire pro-tip: Yllätä joskus asiakas pienellä ylimääräisellä jutulla, jos se sopii kokonaiskuvaan. Tämä voi olla esimerkiksi jokin pieni  ylimääräinen ominaisuus, alennus tai vaikkapa suklaarasia.

9. Mittaa ja kehitä asiakastyytyväisyyttä

Mittaa jatkuvasti asiakastyytyväisyyttä. Haastattelujen, palautteen ja datan avulla voit edelleenkehittää eri vaiheita asiakasprosessissa. Asiakastyytyväisyydestä vastaa koko henkilökunta jatkuvasti – eikä vain yrityksen johto asiakastyytyväisyyskyselyn hetkellä.

Tecinspire esimerkki: Varmistamme, että asiakastyyväisyys säilyy hyvällä tasolla projektin eri vaiheissa. Viikkopalavereissa on hyvä paikka kysyä tyytyväisyydestä.

Tecinspire ja 100 %:n asiakastyytyväisyys

10. Pyydä referenssit

Pyydä palaute myös projektin jälkeen ja varmista, että palautetta voidaan käyttää nettisivulla ja muussa markkinoinnissa.

Tecinspire esimerkki: Kysymme itse referenssit kaikilta asiakkailtamme. Kaikki ovat myös vastanneet kyselyyn. Lue tästä asiakasreferenssit.

Loppusanat

Tässä oli meidän 10 täsmävinkkiä täydelliseen asiakastyytyväisyyteen. Jos pidit artikkelista, niin jaa sitä tai kommentoi alle.

Olemme myös saaneet palautetta meidän Tecinspiren 100 % asiakastyytyväisyydestä. Se ei kuulemma voi olla mahdollista tai se ei ole uskottavaa.

Tecinspire asiakkaista 100 % on tyytyväisiä, 100 % suosittelee meitä ja 100 % asiakkaistamme kokee, että toimitimme lisäarvoa heille.

Luvut perustuvat toimitustyytyväisyyskyselyymme, jonka lähetämme asiakkaillemme aina toimituksen jälkeen. Kaikki ovat myös  vastanneet kyselyyn. Lue tästä kaikki asiakaskokemukset.

PS: Emme lähde tietoisesti laskemaan numeroita 100 prosentista. On totta, että kyselyiden otos on vielä kohtalaisen pieni (32 toimitusta – 32 vastausta). Kaikki luvut eivät voi ikuisesti pysyä maksimissa, mutta tähän meillä Tecinspirellä pyritään! Olemme olemassa asiakkaitamme varten. Tutustu tästä tarkemmin palveluihimme.