Sovelluksen kehittämisen hinta

Matka ideasta valmiiksi sovellukseksi vaatii aikaa, rahaa, osaamista ja monta purkkia energiajuomaa.

Jotta voit saada käsityksen siitä, mitä ideasi kehittäminen valmiiksi sovellukseksi maksaa, kerromme alempana tällä sivulla

Pyydä hinta-arvio

Sovellusten hintaesimerkkejä

 • Mobiilisovelluksen hinta 15 000 - 50 000 €
 • Hybridisovelluksen hinta 15 000 - 50 000 €
 • Web-sovelluksen hinta 25 000 - 40 000 €
 • PWA-sovelluksen hinta 25 000 - 40 000 €
 • Digitaalisen palvelualustan hinta - 40 000 - 80 000 €
 • IoT-sovelluksen hinta - 25 000 - 50 000 €
 • Terveys- tai hyvinvointisovelluksen hinta - 20 000 - 100 000 €
 • Toiminnanohjausjärjestelmän hinta - 50 000 - 90 000 €
 • Tuotannonohjausjärjestelmän hinta - 50 000 - 90 000 €
Lue lisää eri sovellustyyppien hinnoista

Sovellusprojektin hinta ja kesto ovat tapauskohtaisia

Jokaisen asiakkaan sovellusidea ja tarpeet ovat yksilölliset. Ei siis ole olemassa yhtä sapluunaa, joka sopii kaikille eikä sovelluksen kehittämisen hinta löydy hyllyn reunasta.

Projektin kestolla tarkoitetaan aikajaksoa tarvekartoituksesta ja määrittelystä valmiin sovelluksen julkaisuun. Se on siis eri asia kuin tuntimäärä, joka sovelluksen suunnitteluun, kehittämiseen ja testaamiseen käytetään. Myös sovellusprojektin kesto vaihtelee tapauskohtaisesti.

Mitä monimutkaisempi sovellus, sitä kalliimpi ja hitaampi kehittää

Infografiikka sovelluksen kehittämisen hinnasta. Yksinkertaisen sovelluksen hinta: Vähintään 10 000 €. Normaali 15 000 - 25 000 €. Enintään 30 000 €. Keskivertosovelluksen hinta: Vähintään 25 000 €. 30 000 - 45 000 €. Enintään 60 000 €. Monimutkaisen sovelluksen hinta: Vähintään 40 000 €. Normaali 45 000 - 90 000 €.

Sovelluksen kehittämisen keskimääräinen hinta monimutkaisuuden perusteella

 • Yksinkertainen sovellus kevyellä sisällöllä 15 000 - 25 000 €
 • Keskivertosovellus lisäominaisuuksilla 30 000 - 45 000 €
 • Monimutkainen sovellus lukuisilla ominaisuuksilla alkaen 45 000 €

Mitä monimutkaisempi sovellus, sitä kalliimpi ja hitaampi kehittää

Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että mitä enemmän ominaisuuksia sovellukseen halutaan, sitä kalliimpaa sen kehittäminen on ja sitä pitempään se vie.

Yksinkertaisen mobiilisovelluksen hinta voi olla alle 15 000 euroa ja se valmistuu parin kuukauden kuluessa. Haastavan terveyssovelluksen tai toiminnanohjausjärjestelmän pelkkä suunnitteluvaihe voi viedä kaksi kuukautta ja lopullinen hintalappu voi olla yli 100 000 euroa.

Meillä Tecinspirellä käytetään valmista ja todistetusti toimivaa modernia teknologiaa. Tällöin myös kehitys on nopeaa, kustannustehokasta ja laadukasta. Asiakkaillemme ei tule yllätyskustannuksia, vaan kaikista muutoksista sovitaan etukäteen.

Sovellusprojektin kesto normaalisti

Infografiikka sovellusprojektin kestosta. Yksinkertaisen sovelluksen kesto: Vähintään kk. Normaali 2-4 kk. Enintään 5 kk. Keskivertosovelluksen kesto: Vähintään 2 kk. Normaali 3-5 kk. Enintään 6 kk. Monimutkaisen sovelluksen kesto: Vähintään 3 kk. Normaali 5-7 kk.

Sovellusprojektin keskimääräinen kesto monimutkaisuuden perusteella

 • Yksinkertainen sovellus kevyellä sisällöllä 2-4 kuukautta
 • Keskivertosovellus lisäominaisuuksilla 3-5 kuukautta
 • Monimutkainen sovellus lukuisilla ominaisuuksilla 5 kuukaudesta ylöspäin

Mobiilisovellus vai hybridisovellus - Onko hinnassa eroa?

Yksinkertainen mobiilisovellus, jonka avulla käyttäjät voivat esimerkiksi saada tietoa palveluista ja ottaa yhteyttä palveluntarjoajaan, voidaan toteuttaa edullisesti, jopa 15 000 eurolla.

Hybridisovellus on ohjelmisto, joka koodataan samalla kertaa usealle mobiilialustalle. Hybridisovellus eroaa natiivisovelluksesta siinä, että sitä ei tarvitse koodata erikseen esimerkiksi Android- ja iOS-alustoille.

Hybridisovelluksen hinta on yleensä noin 20 000 – 50 000 euroa, monimutkaisuudesta riippuen.

Jos sinulla on idea mobiilisovellukseksi, jonka haluat Google Play tai App Store -sovelluskauppoihin, sinun pitää miettiä myös sovelluksen ansaintalogiikka ja investoinnin takaisinmaksuaika. Autamme mielellämme myös sovelluksen kaupallistamisen suunnittelussa.

Pyydä hinta-arvio hybridisovelluksesta

Web-sovellus ja PWA-sovellus - Mitä eroa niillä on?

Web-sovellus eli verkkosovellus on nimensä mukaisesti web-selaimessa toimiva sovellus. Progressiivinen verkkosovellus eli PWA-sovellus yhdistää perinteisen Web-sovelluksen ja mobiilisovelluksen parhaita puolia.

PWA-sovellus käynnistyy linkistä, eikä se vaadi asentamista tai päivittämistä Google Playn tai App Storen kautta. Tällainen sovellus voidaan myös asentaa tietokoneen tai kännykän kotinäytölle.

PWA-sovellus maksaa ominaisuuksista riippuen yleensä 25 000 – 40 000 euroa.

Mitä IoT-sovelluksen kehittäminen maksaa?

Internet of Thing (IoT) -sovellukset näyttävät visuaalisesti IoT-laitteelta kerättyä dataa ja sijaintia sekä ohjaavat laitteen toimintaa. IoT-sovellus on mahdollista tehdä kohtuullisen edullisesti, jopa alle 20 000 eurolla. Tällöin on kyseessä bluetooth-laitteeseen liittyvä MVP (Minimum Viable Product eli pienin julkaisukelpoinen tuote).

Jos taas kehitetään monimutkaista IoT-järjestelmää toiminnanohjaukseen, niin kokonaishinta voi kasvaa helposti yli 50 000 euroon.

Pyydä tarjous IoT-sovelluksesta

Mitä digitaalisen palvelualustan tekeminen maksaa?

Digitaalinen palvelualusta on niin mobiililaitteilla kuin verkkoselaimellakin toimiva sovellus, jossa palveluntarjoajat ja palvelujen käyttäjät kohtaavat. Palvelualustoissa on näkymä, joka sisältää paitsi käyttäjien hallinnan, myös käyttöön liittyvän data-analytiikan.

Digitaalisen palvelualustan hinta on yleensä noin 40 000 – 80 000 euroa.

Terveyssovelluksen hinta

Perusominaisuuksilla varustettu hyvinvointisovellus, jonka käyttäjä saa esimerkiksi neuvoja rentoutumisharjoituksiin, voidaan toteuttaa alle 20 000 eurolla. Jos terveyssovellus antaa hoito-ohjeita tai diagnooseja, se luokitellaan lääkinnälliseksi laitteeksi, joiden ohjelmistokehitys tulee tehdä standardien ja teknisten spesifikaatioiden mukaisesti.

Ääripäässä terveyssovelluksen kustannukset voivat nousta yli 100 000 euroon. Tällainen voi olla esimerkiksi lääkinnällisten laitteiden määritelmän täyttävä terveyssovellus, jolla hallitaan potilasta elossa pitävää teknologiaa ja joka on integroitu potilastietojärjestelmään.

Onko räätälöity toiminnanohjausjärjestelmä kalliimpi kuin valmiina ostettu ERP?

Tekemiemme toiminnanohjausjärjestelmien ja tuotannonohjausjärjestelmien hinta on yleensä 50 000 – 90 000 euroa. Hinta voi olla merkittävästi korkeampikin, mikäli järjestelmä on hyvin monimutkainen.

Toimiala- ja yrityskohtaisiin tarpeisiin alusta saakka räätälöity toiminnanohjausjärjestelmä ei siis välttämättä ole halvempi kuin ”kaupan hyllyltä” ostettu ERP. Yleensä lopputulos on myös huomattavasti parempi käytettävyydeltään. Usein myös kokonaiskustannuksiltaan edullisempi.

Kun tilaat meiltä toiminnanohjausjärjestelmän tai tuotannonohjausjärjestelmän, se tehdään alusta saakka juuri sinun yrityksesi tarpeisiin sopivaksi. Et siis maksa turhaan valmiin ERP-järjestelmän lukemattomista ominaisuuksista, joita et koskaan tule tarvitsemaan.

Pyydä hinta-arvio ERP-järjestelmästä
Sovelluskehityksen laatu -infografiikka. Valitse kaksi kolmesta: Laadukas sovellus. Edullinen hinta. Nopea kehitys.

Laadukkaita ja suorituskykyisiä sovelluksia

Tarjous, jossa luvataan laadukasta, nopeaa ja erittäin halpaa ohjelmistokehitystä, on liian hyvä ollakseen totta.

Laadukkaan ratkaisun systemaattinen kehitys ottaa aina aikaa ja edellyttää investointeja. Hätäisiä purkkavirityksiä ei kannata tehdä, sillä niiden korjaaminen myöhemmässä kehitys- tai ylläpitovaiheessa on aina kallista.

Me Tecinspirellä kehitämme laadukkaita, suorituskykyisiä ja helppokäyttöisiä sovelluksia. Olemme sopiva kumppani yrityksellesi, mikäli haluat investoida laadukkaaseen ja liiketoiminnan kasvua tukevaan ratkaisuun.

Mistä sovellusprojektin hinta muodostuu?

Sovellusprojektin hinta on monen tekijän summa. Siihen vaikuttavat muun muassa sovelluksen suunnittelun monimutkaisuus, vaaditut ominaisuudet, sovelluksen tyyppi ja ohjelmistokumppanin käyttämät teknologiat.

Sovellus, jossa on simppeli käyttöliittymä ja perustason toiminnallisuudet, on edullinen toteuttaa. Kustomoitu käyttöliittymä ja monimutkaiset ominaisuudet maksavat enemmän.

Täysin uniikki sovellus, jossa on luovasti palvelumuotoiltu käyttöliittymä, paljon haastavia toiminnallisuuksia ja joka toimii moitteetta kaikilla alustoilla, on selvästi edellisiä kalliimpi toteuttaa.

Sovellusprojektin kustannuksista hieman yli puolet tulee varsinaisesta sovelluskehityksestä. Sen lisäksi projektiin kustannuksia tulee hallinnosta, Käyttöliittymä- ja käyttäjäkokemus-suunnittelusta, teknisestä suunnittelusta ja laadunvarmistuksesta.

Sovellusprojektin kokonaiskustannuksia laskettaessa kannattaa ottaa huomioon myös muut kuin ohjelmistokumppanin työstä aiheutuvat kustannukset. Tällaisia kustannuksia tulee esimerkiksi kolmannen osapuolen integraatiosta, sovelluksen ylläpidosta ja markkinoinnista.

Sovellusprojektin kustannusten jakautuminen -infografiikka. Projektin hallinta 20 %. UI/UX-suunnittelu 10 %. Tekninen suunnittelu 10 %. Laadunvarmistus 10 %. Kehitys 50 %.

Miten kustannukset jakaantuvat sovellusprojektin eri vaiheisiin?

Miten ominaisuudet vaikuttavat sovelluksen hintaan?

Sovelluksen hintalappuun vaikuttaa eniten se, minkä verran ja miten monimutkaisia ominaisuuksia sovellukselta vaaditaan. Tarvekartoituksessa pohditaan, mitkä ovat tärkeimmät sovellukselta vaadittavat ominaisuudet ja mitkä voidaan jättää pois.

Ominaisuuksien vaikutus sovelluksen hintaan -infografiikka. Yksinkertainen sovellus: kirjautuminen, rekisteröityminen, yksinkertainen käyttäjäprofiili, käyttöoikeuksien hallinta, kuvien lisäys, videoiden katselu, tiedostojen hallinta, yksinkertainen lomake. Projektin kesto 1-5 kk. Hinta 15 000 - 25 000 €. Keskivertosovellus: Yksinkertaisen sovelluksen ominaisuuksien lisäksi: viestit (chat), ylläpitäjään hallintapaneeli, arvostelut ja palaute, käyttäjäroolit, karttatoiminnot, suosikit, käyttäjän luomat sisällöt, vapaa tekstihaku. Projektin kesto 2-6 kk. Hinta 30 000 - 45 000 €. Monimutkainen sovellus: Keskivertosovelluksen ominaisuuksien lisäksi: sisällönhallintajärjestelmä (CMS), kalenteri, kello, kuukausitilaukset, monta maksupalvelua, kokonaisvaltainen IoT-ratkaisu, videon livestriimaus. Projektin kesto 3-10 kk. Hinta 45 000 eurosta ylöspäin.

Täysi läpinäkyvyys sovelluskehityksen kustannuksiin

Monet ohjelmistotalot käyttävät tarjouksissaan päiväkohtaista hintaa. Toisinaan se tarkoittaa sitä, että asiakkaalta laskutetaan kokonainen työpäivä riippumatta siitä, montako tuntia kehitystyötä on tehty päivän aikana.

Maksa vain tehokkaasta peliajasta

Meillä sovelluskehitys on jääkiekkoa, ei jalkapalloa. Ohjelmistokehittäjä käynnistää ”pelikellon”, kun hän aloittaa koodaamisen ja pysäyttää sen, kun lähtee tauolle. Meillä maksat vain tehokkaasta peliajasta, et erätauoista.

Tutki hintaesimerkkejä

Haluatko tarkemman hinta-arvion?