Tecinspire hinta.

Sovelluksen kehittämisen hinta

Matka ideasta valmiiksi sovellukseksi vaatii aikaa, rahaa, osaamista ja monta purkkia energiajuomaa.

Jotta voit saada käsityksen siitä, mitä ideasi kehittäminen valmiiksi sovellukseksi maksaa, kerromme alempana tällä sivulla

Kokeile sovelluksen hintalaskuria

Sovellusten hintaesimerkkejä

Mobiilisovelluksen hinta

15 000 - 50 000 €

Mobiilisovellus on ohjelmisto, joka on suunniteltu ja optimoitu toimimaan älypuhelimissa ja tablet-laitteissa. Näitä sovelluksia voidaan ladata ja asentaa laitteen sovelluskaupasta, kuten Apple App Storesta tai Google Play -kaupasta. Mobiilisovellukset tarjoavat monipuolisia toimintoja ja palveluita, kuten viestintää, viihdettä, työkaluja, pelejä ja tiedonhakua.

Sovellukset voivat hyödyntää laitteen ominaisuuksia, kuten kameraa, GPS-paikannusta ja liikeantureita. Ne voivat myös tarjota käyttäjille personoituja kokemuksia, tallentaa tietoja pilvipalveluihin ja mahdollistaa verkkoyhteyksien kautta tapahtuvan vuorovaikutuksen muiden käyttäjien kanssa.

Mobiilisovellukset ovat olleet keskeisessä roolissa älylaitteiden suosion kasvussa ja tuovat mukanaan laajan valikoiman sovelluksia, jotka vastaavat monenlaisiin tarpeisiin ja kiinnostuksen kohteisiin. Ne ovat tehneet arkipäiväisistä tehtävistä, kuten viestinnästä, ostosten tekemisestä ja matkustamisesta, entistä helpompia ja kätevämpiä.

 

Hybridisovelluksen hinta

15 000 - 50 000 €

Hybridisovellus on ohjelmisto, joka yhdistää verkkosovellusten ja perinteisten mobiilisovellusten parhaita puolia. Ne on suunniteltu käyttämään yhtä yhteistä koodipohjaa ja toimimaan sekä selaimissa että iOS ja Android käyttöjärjestelmissä. Hybridisovelluskehityksen suurin hyöty saadaan siitä,  että kehitys ja ylläpito on tehokkaampaa ja edullisempaa, kun muutokset voidaan tehdä yhteen koodiin.

Yksi hybridisovellusten tärkeimmistä eduista on niiden monialustaisuus ja kustannustehokkuus. Kehittäjät voivat luoda yhden koodipohjan ja julkaista sen useilla eri alustoilla, mikä säästää aikaa ja resursseja verrattuna erillisten sovellusten kehittämiseen jokaiselle alustalle erikseen.

Hybridisovellukset voivat hyödyntää laitteiden natiiviominaisuuksia, kuten kameraa, GPS-paikannusta ja liikeantureita.

 

Web-sovelluksen hinta

25 000 - 40 000 €

Web-sovellus on ohjelmisto tai sovellus, joka toimii internetin kautta web-selaimessa ilman tarvetta asentaa mitään erillistä ohjelmistoa laitteeseesi. Se voi tarjota käyttäjille erilaisia toimintoja ja palveluita suoraan selaimessa. Web-sovellukset voivat olla yksinkertaisia, kuten verkkosähköpostipalvelut ja verkkokaupat, tai monimutkaisia, kuten sosiaalisen median alustat.

Web-sovelluksilla on useita etuja. Ne ovat helposti saatavilla kaikilla laitteilla, joissa on web-selain, ja ne eivät vaadi erillistä asennusta. Käyttäjien ei tarvitse huolehtia päivityksistä, koska ne päivittyvät automaattisesti. Lisäksi web-sovellukset voivat tarjota reaaliaikaista yhteistyötä ja synkronointia useiden käyttäjien välillä.

Ammattilaisemme valitsevat kehitettävän sovelluksen tyypin riippuen käyttötarkoituksesta ja käyttäjätarpeista, ja monet projektit yhdistävät usein PWA-ja hybridisovellukset saadakseen parhaan mahdollisen käyttökokemuksen eri tilanteisiin.

 

PWA-sovelluksen hinta

25 000 - 40 000 €

Progressive Web App (PWA) on web-sovellustyyppi, joka yhdistää verkkosovellusten ja perinteisten mobiilisovellusten parhaat ominaisuudet. PWA:t on suunniteltu toimimaan web-selaimessa, mutta ne tarjoavat samankaltaisen käyttökokemuksen kuin native-mobiilisovellukset.

PWA:illa on useita etuja:

 • Monialustaisuus: PWA:t toimivat kaikilla laitteilla, joissa on web-selain, mikä tekee niistä käteviä ja helposti jaettavia.
 • Responsiivisuus: PWA:t mukautuvat eri näyttökokoihin ja laitteisiin, tarjoten käyttäjille optimaalisen käyttökokemuksen.
 • Offline-tuki: PWA:t voivat tallentaa tietoa laitteelleen ja toimia offline-tilassa, mikä on hyödyllistä heikossa verkkoyhteydessä tai ilman verkkoyhteyttä.
 • Nopeus: Service Worker -teknologian avulla PWA:t voivat ladata ja näyttää sisältöä nopeasti ja sulavasti.
 • Päivitykset: PWA:t päivittyvät automaattisesti taustalla, mikä pitää käyttäjät ajan tasalla uusista ominaisuuksista.
 • Turvallisuus: PWA:t käyttävät HTTPS-yhteyksiä ja ovat siten turvallisia käyttäjien tietojen suojaamiseksi.
 • Asennettavuus: Käyttäjät voivat lisätä PWA-sovelluksen kotinäyttöönsä tai sovelluskansioonsa, mikä luo tunteen siitä, että he käyttävät perinteistä sovellusta.
 • Markkinointi: Markkinoinnissa ja some-päivityksissä käyttäjät pystyttään helposti ohjaamaan suoraan linkillä sovellukseen.

Esimerkkejä PWA-sovelluksista ovat Twitter Lite ja Pinterest, jotka tarjoavat käyttäjilleen nopean ja responsiivisen käyttökokemuksen ilman erillistä asennusta. PWA:t ovat kasvattaneet suosiotaan, koska ne tarjoavat houkuttelevan vaihtoehdon sekä kehittäjille että käyttäjille, jotka etsivät helppoa ja monipuolista tapaa käyttää sovelluksia eri laitteilla.

 

Digitaalisen palvelualustan hinta

40 000 - 80 000 €

Digitaalinen palvelualusta (englanniksi ”digital service platform”) on teknologinen infrastruktuuri tai kokonaisuus, joka mahdollistaa monenlaisten digitaalisten palvelujen kehittämisen, toimittamisen ja hallinnoinnin. Nämä alustat ovat olennaisia modernille liiketoiminnalle ja organisaatioille, jotka pyrkivät tarjoamaan digitaalisia palveluja asiakkailleen, kumppaneilleen ja työntekijöilleen.

Kehittämiemme palvelualustojen yleisiä ominaisuuksia ovat seuraavat:

 • Tilaajan ja ylläpitäjän hallintanäkymä, jolla voidaan hallita alustan käyttäjiä ja palveluita sekä tarkastalle alustan analytiikaa.
 • Palveluntarjoajille on oma hallintaosio omien palveluiden ja tuotteiden lisäämistä sekä muokkaamista varten. 
 • Loppukäyttäjille palveluiden selailu on yleensä täysin avointa. Palvelun tai tuotteen tilaaminen ja maksaminen vaatii yleensä rekisteröitymisen tai yhteystietojen antamisen.
 • Rajapinnat: Mahdollistavat eri järjestelmien saumattoman yhteistyön ja tiedonvaihdon. Usein alustoihin kehitetään rajapintoja toiminnanohjaukseen, laskutukseen tai www-sivuille.
 • Lisäominaisuudet: Palvelualustoihin kehitetään usein myös tehokkaita hakuominaisuuksia, suosikkeja, laskutusominaisuuksia ja visuaalinen raportointi.

 

 

IoT-sovelluksen hinta

25 000 - 50 000 €

IoT-sovellus (Internet of Things) on ohjelmisto, joka mahdollistaa laitteiden, antureiden ja esineiden liittämisen internetiin ja niiden etävalvonnan, ohjauksen ja tietojen keräämisen ja analysoinnin. IoT-sovellukset voivat toimia monilla eri aloilla ja niillä voi olla useita tavoitteita, mutta niiden perusperiaate on yhdistää fyysinen maailma digitaaliseen maailmaan.

Esimerkkejä IoT-sovelluksista ovat:

 • Älykodit: IoT-sovellukset voivat hallita kodin laitteita, kuten valoja, termostaatteja ja turvajärjestelmiä, jotta kodinomistajat voivat valvoa niitä etänä älypuhelimen tai tietokoneen kautta.
 • Teollisuus ja logistiikka: IoT voi seurata ja optimoida tuotantoprosesseja, hallita varastoja ja valvoa teollisuuslaitteita reaaliaikaisesti.
 • Terveydenhuolto: Laitteet, kuten älykellot ja -rannekkeet, voivat seurata käyttäjien terveyttä ja lähettää tietoja terveydenhuollon ammattilaisille.
 • Liikenne ja kaupungit: IoT-sovellukset voivat kerätä tietoa liikenteestä, ilmanlaadusta ja energiankulutuksesta, jotta kaupungit voivat tehdä parempia päätöksiä infrastruktuurin suhteen.
 • Maatalous: Maataloudessa IoT voi auttaa viljelijöitä valvomaan ja optimoimaan viljelyprosesseja, mukaan lukien kastelu ja lannoitus.
 • Älykkäät laitteet ja kulutuselektroniikka: Useat kodinkoneet ja elektroniset laitteet voivat olla yhteydessä internetiin ja tarjota lisäominaisuuksia ja etäohjattavuutta.

IoT-sovellukset hyödyntävät laitteiden sisäänrakennettuja antureita, langattomia yhteyksiä ja pilvipalveluja tietojen tallentamiseen ja analysointiin. Niiden tavoitteena on parantaa tehokkuutta, turvallisuutta, mukavuutta ja tuottavuutta monilla eri toimialoilla. IoT on kasvava teknologiatrendi, ja sillä on laaja vaikutus tapaan, jolla ihmiset ja organisaatiot vuorovaikuttavat ympäristönsä kanssa.

Terveys- tai hyvinvointisovelluksen hinta

20 000 - 100 000 €

Terveys- tai hyvinvointisovellus on mobiili- tai web-sovellus, joka on tyypillisesti tarkoitettu tukemaan käyttäjien terveyttä, kuntoa, hyvinvointia ja elämäntapaa. Nämä sovellukset tarjoavat erilaisia toimintoja ja palveluita, jotka voivat auttaa käyttäjiä seuraamaan, parantamaan ja ylläpitämään fyysistä ja henkistä terveyttään. Terveys- ja hyvinvointisovellukset voivat kattaa monenlaisia ​​alueita ja tarpeita, mukaan lukien seuraavat:

 • Liikunta ja kunto: Sovellukset voivat tarjota harjoitusohjelmia, seurata käyttäjien liikuntaa, mittausaskeleita ja kalorinkulutusta sekä antaa ohjeita ja inspiraatiota terveellisen elämäntavan ylläpitämiseksi.
 • Ruokavalio ja ravitsemus: Sovellukset voivat auttaa käyttäjiä suunnittelemaan terveellisiä aterioita, seuraamaan ruokavalion kalorimääriä ja ravintoaineita, ja auttamaan erityisruokavalioissa, kuten gluteenittomassa tai vegaanissa ruokavaliossa.
 • Mielenterveys ja stressinhallinta: Sovellukset voivat tarjota meditaatio- ja rentoutumisohjelmia, auttaa seuraamaan mielialaa ja stressitasoja sekä tarjota itsearviointityökaluja.
 • Nukkuminen: Näiden sovellusten avulla käyttäjät voivat seurata unen laatua, saada vinkkejä parempaan nukkumiseen ja parantaa unirytmiään.
 • Lääkityksen hallinta: Potilaat voivat käyttää sovelluksia muistuttaakseen itseään lääkkeiden ottamisesta ja seuraamaan lääkitystään.
 • Painonhallinta: Sovellukset voivat auttaa käyttäjiä asettamaan painonhallintatavoitteita, seuraamaan painoaan ja kehittämään terveellisiä elämäntapoja.
 • Seuranta ja analytiikka: Sovellukset voivat tallentaa ja analysoida terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä tietoja, kuten verenpainetta, sykettä ja verensokeria.

Terveys- ja hyvinvointisovellukset voivat olla hyödyllisiä työkaluja yksilöille, jotka haluavat ottaa vastuun omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Ne voivat tarjota tietoa, motivointia ja tukea käyttäjilleen heidän terveys- ja hyvinvointitavoitteidensa saavuttamiseksi. On kuitenkin tärkeää valita luotettavia ja turvallisia sovelluksia, jotka perustuvat tieteelliseen tutkimukseen ja ammattilaisten suosittelemaan tietoon.

Toiminnanohjausjärjestelmän hinta

50 000 - 90 000 €

Toiminnanohjausjärjestelmä (englanniksi Enterprise Resource Planning, ERP) on integroitu tietojärjestelmä, joka auttaa organisaatioita hallitsemaan ja automatisoimaan erilaisia liiketoimintaprosessejaan ja -toimintojaan. ERP-järjestelmä yhdistää eri osastojen, kuten varastonhallinnan, taloushallinnon, henkilöstöhallinnon, tuotannon ja asiakaspalvelun, toiminnot yhteen kokonaisuuteen, jotta organisaatio voi toimia tehokkaammin ja parantaa päätöksentekoaan.

Tärkeimmät ominaisuudet ja tavoitteet ERP-järjestelmille ovat:

 • Tietojen yhdistäminen: ERP-järjestelmä yhdistää organisaation eri osastojen tietoja ja prosesseja yhteen tietokantaan, joka on helposti saatavilla ja jaettavissa organisaation sisällä.
 • Tehokkuus ja automaatio: ERP-järjestelmät automatisoivat monia manuaalisia tehtäviä, kuten laskutusta, varastonhallintaa ja tilausten käsittelyä, mikä säästää aikaa ja vähentää inhimillisten virheiden riskiä.
 • Tietojen analysointi ja raportointi: ERP-järjestelmät tarjoavat työkaluja tietojen analysointiin ja reaaliaikaiseen raportointiin, mikä auttaa organisaatiota tekemään parempia päätöksiä liiketoiminnan suhteen.
 • Resurssien optimointi: ERP auttaa organisaatiota optimoimaan resurssien käytön, kuten henkilöstön, materiaalit ja laitteet, jotta liiketoiminta voi toimia tehokkaammin ja kannattavammin.
 • Tiedon jakaminen: ERP-järjestelmät mahdollistavat tiedon jakamisen organisaation sisällä ja tarvittaessa myös sidosryhmien, kuten asiakkaiden ja toimittajien, kanssa.
 • Skaalautuvuus: ERP-järjestelmät ovat usein skaalautuvia ja sopeutuvat organisaation koon ja tarpeiden mukaan.
 • Tietoturva: Turvallisuus on tärkeä näkökulma, ja ERP-järjestelmät tarjoavat usein tietoturvaominaisuuksia tietojen suojaamiseksi.

Suuret organisaatiot ja yritykset käyttävät yleisesti ERP-järjestelmiä liiketoiminnan eri näkökohtien tehostamiseen ja koordinointiin. Nämä järjestelmät voivat parantaa tuottavuutta, vähentää kustannuksia ja auttaa organisaatioita pysymään kilpailukykyisinä muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. ERP-järjestelmiä tarjoavat monenlaiset ohjelmistotoimittajat, ja organisaation on valittava järjestelmä, joka parhaiten sopii sen tarpeisiin ja toimialaan.

Tuotannonohjausjärjestelmän hinta

50 000 - 90 000 €

Tuotannonohjausjärjestelmä (Manufacturing Execution System, MES) on tietojärjestelmä, joka auttaa valmistusyrityksiä hallitsemaan ja valvomaan tuotantoprosessejaan tehokkaasti ja tarkasti. Tämä järjestelmä toimii liitoksenä liiketoimintastrategian ja tuotantolinjojen välillä, ja sen tavoitteena on optimoida tuotantoa, parantaa laadunvalvontaa ja tehostaa päätöksentekoa.

Tärkeimmät ominaisuudet ja tavoitteet tuotannonohjausjärjestelmille ovat:

 • Reaaliaikainen valvonta: MES mahdollistaa tuotantolinjojen ja laitteiden reaaliaikaisen valvonnan. Se kerää tietoa tuotantoprosessien tilasta ja suorituskyvystä, mukaan lukien tuotantolinjojen nopeus, häiriöt ja materiaalivirrat.
 • Laadunvalvonta: MES-seuranta- ja raportointityökalut auttavat valvomaan tuotteiden laatuvaatimuksia ja antavat mahdollisuuden tunnistaa nopeasti poikkeamia, jotka voivat vaikuttaa tuotteiden laatuun.
 • Työvoiman ja resurssien hallinta: MES auttaa organisaatiota suunnittelemaan ja optimoimaan henkilöstön, materiaalien ja laitteiden käyttöä tuotantoprosesseissa.
 • Toimitusketjun hallinta: Järjestelmä voi auttaa seuraamaan ja hallitsemaan raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden liikkumista toimitusketjussa.
 • Tietojen analysointi ja raportointi: MES tarjoaa työkaluja tietojen analysointiin ja tuottaa raportteja, jotka auttavat organisaatiota tekemään parempia päätöksiä ja suunnittelemaan tulevia tuotantotarpeita.
 • Tuotannonjäljitettävyys: MES mahdollistaa tuotteiden jäljitettävyyden koko tuotantoprosessin ajan, mikä on tärkeää esimerkiksi turvallisuus- ja laatuvaatimusten noudattamiseksi.
 • Virheiden vähentäminen: Järjestelmä auttaa vähentämään inhimillisiä virheitä, minimoi hukkaa ja tekee tuotantoprosesseista tehokkaampia.

Tuotannonohjausjärjestelmiä käyttävät erityisesti valmistus- ja teollisuusyritykset, joissa on monimutkaisia tuotantoprosesseja ja useita tuotantolinjoja. MES voi parantaa tuotannon tehokkuutta, vähentää kustannuksia ja auttaa organisaatiota pysymään kilpailukykyisenä. Yritykset valitsevat MES-järjestelmän, joka parhaiten vastaa niiden erityistarpeita ja toimialaa.

Sovellusprojektin hinta ja kesto ovat tapauskohtaisia

Jokaisen asiakkaan sovellusidea ja tarpeet ovat yksilölliset. Ei siis ole olemassa yhtä sapluunaa, joka sopii kaikille eikä sovelluksen kehittämisen hinta löydy hyllyn reunasta.

Projektin kestolla tarkoitetaan aikajaksoa tarvekartoituksesta ja määrittelystä valmiin sovelluksen julkaisuun. Se on siis eri asia kuin tuntimäärä, joka sovelluksen suunnitteluun, kehittämiseen ja testaamiseen käytetään. Myös sovellusprojektin kesto vaihtelee tapauskohtaisesti.

Ota yhteyttä niin saat tarkemman tarjouksen

Mitä monimutkaisempi sovellus, sitä kalliimpi ja hitaampi kehittää

Sovelluksen kehittämisen hinnasta Infografiikka. Yksinkertaisen sovelluksen hinta: Vähintään 10 000 €. Normaali 15 000 - 25 000 €. Enintään 30 000 €. Keskivertosovelluksen hinta: Vähintään 25 000 €. 30 000 - 45 000 €. Enintään 60 000 €. Monimutkaisen sovelluksen hinta: Vähintään 40 000 €. Normaali 45 000 - 90 000 €.

Sovelluksen kehittämisen keskimääräinen hinta monimutkaisuuden perusteella

 • Yksinkertainen sovellus kevyellä sisällöllä 15 000 - 25 000 €
 • Keskivertosovellus lisäominaisuuksilla 30 000 - 45 000 €
 • Monimutkainen sovellus lukuisilla ominaisuuksilla alkaen 45 000 €

Mitä monimutkaisempi sovellus, sitä kalliimpi ja hitaampi kehittää

Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että mitä enemmän ominaisuuksia sovellukseen halutaan, sitä kalliimpaa sen kehittäminen on ja sitä pitempään se vie.

Yksinkertaisen mobiilisovelluksen hinta voi olla alle 15 000 euroa ja se valmistuu parin kuukauden kuluessa. Haastavan terveyssovelluksen tai toiminnanohjausjärjestelmän pelkkä suunnitteluvaihe voi viedä kaksi kuukautta ja lopullinen hintalappu voi olla yli 100 000 euroa.

Meillä Tecinspirellä käytetään valmista ja todistetusti toimivaa modernia teknologiaa. Tällöin myös kehitys on nopeaa, kustannustehokasta ja laadukasta. Asiakkaillemme ei tule yllätyskustannuksia, vaan kaikista muutoksista sovitaan etukäteen.

Sovellusprojektin kesto normaalisti

Sovellusprojektin infografiikka kestosta. Yksinkertaisen sovelluksen kesto: Vähintään kk. Normaali 2-4 kk. Enintään 5 kk. Keskivertosovelluksen kesto: Vähintään 2 kk. Normaali 3-5 kk. Enintään 6 kk. Monimutkaisen sovelluksen kesto: Vähintään 3 kk. Normaali 5-7 kk.

Sovellusprojektin keskimääräinen kesto monimutkaisuuden perusteella

 • Yksinkertainen sovellus kevyellä sisällöllä 2-4 kuukautta
 • Keskivertosovellus lisäominaisuuksilla 3-5 kuukautta
 • Monimutkainen sovellus lukuisilla ominaisuuksilla 5 kuukaudesta ylöspäin

Mobiilisovellus vai hybridisovellus - Onko hinnassa eroa?

Yksinkertainen mobiilisovellus, jonka avulla käyttäjät voivat esimerkiksi saada tietoa palveluista ja ottaa yhteyttä palveluntarjoajaan, voidaan toteuttaa edullisesti, jopa 15 000 eurolla.

Hybridisovellus on ohjelmisto, joka koodataan samalla kertaa usealle mobiilialustalle. Hybridisovellus eroaa natiivisovelluksesta siinä, että sitä ei tarvitse koodata erikseen esimerkiksi Android- ja iOS-alustoille.

Hybridisovelluksen hinta on yleensä noin 20 000 – 50 000 euroa, monimutkaisuudesta riippuen.

Jos sinulla on idea mobiilisovellukseksi, jonka haluat Google Play tai App Store -sovelluskauppoihin, sinun pitää miettiä myös sovelluksen ansaintalogiikka ja investoinnin takaisinmaksuaika. Autamme mielellämme myös sovelluksen kaupallistamisen suunnittelussa.

Pyydä hinta-arvio hybridisovelluksesta

Web-sovellus ja PWA-sovellus - Mitä eroa niillä on?

Web-sovellus eli verkkosovellus on nimensä mukaisesti web-selaimessa toimiva sovellus. Progressiivinen verkkosovellus eli PWA-sovellus yhdistää perinteisen Web-sovelluksen ja mobiilisovelluksen parhaita puolia.

PWA-sovellus käynnistyy linkistä, eikä se vaadi asentamista tai päivittämistä Google Playn tai App Storen kautta. Tällainen sovellus voidaan myös asentaa tietokoneen tai kännykän kotinäytölle.

PWA-sovellus maksaa ominaisuuksista riippuen yleensä 25 000 – 40 000 euroa.

Mitä IoT-sovelluksen kehittäminen maksaa?

Internet of Thing (IoT) -sovellukset näyttävät visuaalisesti IoT-laitteelta kerättyä dataa ja sijaintia sekä ohjaavat laitteen toimintaa. IoT-sovellus on mahdollista tehdä kohtuullisen edullisesti, jopa alle 20 000 eurolla. Tällöin on kyseessä bluetooth-laitteeseen liittyvä MVP (Minimum Viable Product eli pienin julkaisukelpoinen tuote).

Jos taas kehitetään monimutkaista IoT-järjestelmää toiminnanohjaukseen, niin kokonaishinta voi kasvaa helposti yli 50 000 euroon.

Pyydä tarjous IoT-sovelluksesta

Mitä digitaalisen palvelualustan tekeminen maksaa?

Digitaalinen palvelualusta on niin mobiililaitteilla kuin verkkoselaimellakin toimiva sovellus, jossa palveluntarjoajat ja palvelujen käyttäjät kohtaavat. Palvelualustoissa on näkymä, joka sisältää paitsi käyttäjien hallinnan, myös käyttöön liittyvän data-analytiikan.

Digitaalisen palvelualustan hinta on yleensä noin 40 000 – 80 000 euroa.

Terveyssovelluksen hinta

Perusominaisuuksilla varustettu hyvinvointisovellus, jonka käyttäjä saa esimerkiksi neuvoja rentoutumisharjoituksiin, voidaan toteuttaa alle 20 000 eurolla. Jos terveyssovellus antaa hoito-ohjeita tai diagnooseja, se luokitellaan lääkinnälliseksi laitteeksi, joiden ohjelmistokehitys tulee tehdä standardien ja teknisten spesifikaatioiden mukaisesti.

Ääripäässä terveyssovelluksen kustannukset voivat nousta yli 100 000 euroon. Tällainen voi olla esimerkiksi lääkinnällisten laitteiden määritelmän täyttävä terveyssovellus, jolla hallitaan potilasta elossa pitävää teknologiaa ja joka on integroitu potilastietojärjestelmään.

Onko räätälöity toiminnanohjausjärjestelmä kalliimpi kuin valmiina ostettu ERP?

Tekemiemme toiminnanohjausjärjestelmien ja tuotannonohjausjärjestelmien hinta on yleensä 50 000 – 90 000 euroa. Hinta voi olla merkittävästi korkeampikin, mikäli järjestelmä on hyvin monimutkainen.

Toimiala- ja yrityskohtaisiin tarpeisiin alusta saakka räätälöity toiminnanohjausjärjestelmä ei siis välttämättä ole halvempi kuin ”kaupan hyllyltä” ostettu ERP. Yleensä lopputulos on myös huomattavasti parempi käytettävyydeltään. Usein myös kokonaiskustannuksiltaan edullisempi.

Kun tilaat meiltä toiminnanohjausjärjestelmän tai tuotannonohjausjärjestelmän, se tehdään alusta saakka juuri sinun yrityksesi tarpeisiin sopivaksi. Et siis maksa turhaan valmiin ERP-järjestelmän lukemattomista ominaisuuksista, joita et koskaan tule tarvitsemaan.

Pyydä hinta-arvio ERP-järjestelmästä
Infografiikka. Sovelluskehityksen laatu. Valitse kaksi kolmesta Laadukas sovellus. Edullinen hinta. Nopea kehitys.

Laadukkaita ja suorituskykyisiä sovelluksia

Tarjous, jossa luvataan laadukasta, nopeaa ja erittäin halpaa ohjelmistokehitystä, on liian hyvä ollakseen totta.

Laadukkaan ratkaisun systemaattinen kehitys ottaa aina aikaa ja edellyttää investointeja. Hätäisiä purkkavirityksiä ei kannata tehdä, sillä niiden korjaaminen myöhemmässä kehitys- tai ylläpitovaiheessa on aina kallista.

Me Tecinspirellä kehitämme laadukkaita, suorituskykyisiä ja helppokäyttöisiä sovelluksia. Olemme sopiva kumppani yrityksellesi, mikäli haluat investoida laadukkaaseen ja liiketoiminnan kasvua tukevaan ratkaisuun.

Mistä sovellusprojektin hinta muodostuu?

Sovellusprojektin hinta on monen tekijän summa. Siihen vaikuttavat muun muassa sovelluksen suunnittelun monimutkaisuus, vaaditut ominaisuudet, sovelluksen tyyppi ja ohjelmistokumppanin käyttämät teknologiat.

Sovellus, jossa on simppeli käyttöliittymä ja perustason toiminnallisuudet, on edullinen toteuttaa. Kustomoitu käyttöliittymä ja monimutkaiset ominaisuudet maksavat enemmän.

Täysin uniikki sovellus, jossa on luovasti palvelumuotoiltu käyttöliittymä, paljon haastavia toiminnallisuuksia ja joka toimii moitteetta kaikilla alustoilla, on selvästi edellisiä kalliimpi toteuttaa.

Sovellusprojektin kustannuksista hieman yli puolet tulee varsinaisesta sovelluskehityksestä. Sen lisäksi projektiin kustannuksia tulee hallinnosta, Käyttöliittymä- ja käyttäjäkokemus-suunnittelusta, teknisestä suunnittelusta ja laadunvarmistuksesta.

Sovellusprojektin kokonaiskustannuksia laskettaessa kannattaa ottaa huomioon myös muut kuin ohjelmistokumppanin työstä aiheutuvat kustannukset. Tällaisia kustannuksia tulee esimerkiksi kolmannen osapuolen integraatiosta, sovelluksen ylläpidosta ja markkinoinnista.

Infografiikka. Sovellusprojektin kustannusten jakautuminen. Projektin hallinta 20 %. UI/UX-suunnittelu 10 %. Tekninen suunnittelu 10 %. Laadunvarmistus 10 %. Kehitys 50 %.

Miten kustannukset jakaantuvat sovellusprojektin eri vaiheisiin?

Miten ominaisuudet vaikuttavat sovelluksen hintaan?

Sovelluksen hintalappuun vaikuttaa eniten se, minkä verran ja miten monimutkaisia ominaisuuksia sovellukselta vaaditaan. Tarvekartoituksessa pohditaan, mitkä ovat tärkeimmät sovellukselta vaadittavat ominaisuudet ja mitkä voidaan jättää pois.

Infografiikka. Ominaisuuksien vaikutus sovelluksen hintaan. Yksinkertainen sovellus: kirjautuminen, rekisteröityminen, yksinkertainen käyttäjäprofiili, käyttöoikeuksien hallinta, kuvien lisäys, videoiden katselu, tiedostojen hallinta, yksinkertainen lomake. Projektin kesto 1-5 kk. Hinta 15 000 - 25 000 €. Keskivertosovellus: Yksinkertaisen sovelluksen ominaisuuksien lisäksi: viestit (chat), ylläpitäjään hallintapaneeli, arvostelut ja palaute, käyttäjäroolit, karttatoiminnot, suosikit, käyttäjän luomat sisällöt, vapaa tekstihaku. Projektin kesto 2-6 kk. Hinta 30 000 - 45 000 €. Monimutkainen sovellus: Keskivertosovelluksen ominaisuuksien lisäksi: sisällönhallintajärjestelmä (CMS), kalenteri, kello, kuukausitilaukset, monta maksupalvelua, kokonaisvaltainen IoT-ratkaisu, videon livestriimaus. Projektin kesto 3-10 kk. Hinta 45 000 eurosta ylöspäin.

Täysi läpinäkyvyys sovelluskehityksen kustannuksiin

Monet ohjelmistotalot käyttävät tarjouksissaan päiväkohtaista hintaa. Toisinaan se tarkoittaa sitä, että asiakkaalta laskutetaan kokonainen työpäivä riippumatta siitä, montako tuntia kehitystyötä on tehty päivän aikana.

Maksa vain tehokkaasta peliajasta

Meillä sovelluskehitys on jääkiekkoa, ei jalkapalloa. Ohjelmistokehittäjä käynnistää ”pelikellon”, kun hän aloittaa koodaamisen ja pysäyttää sen, kun lähtee tauolle. Meillä maksat vain tehokkaasta peliajasta, et erätauoista.

Tutki hintaesimerkkejä

Haluatko tarkemman hinta-arvion?