Blogi

Digitaalinen oppimisalusta kehittää nuorten yrittäjyystaitoja

digitaalinen oppimisalusta vuosi yrittäjänä.

Vuosi yrittäjänä -sovellus on digitaalinen oppimisalusta, jonka Tecinspire kehitti Nuori Yrittäjyys ry:lle. Sovellus otettiin käyttöön elokuussa 2022. Ensimmäisen lukuvuoden aikana sitä käyttänyt 4285 yläkoulun ja toisen asteen opiskelijaa, ja he ovat perustaneet 1359 yritystä.

Yrittäjyyteen liittyvät taidot ovat tärkeitä nykyajan työelämässä menestymiselle. Yrittäjiksi haluavien ja yrittäjyyttä pohtivien nuorten on tärkeää saada oikeaa koulutusta ja tietoa yrittäjyydestä. Digitaalinen oppimisympäristö on yksi tapa edistää yrittäjyystaitojen hankkimista. Vuosi yrittäjänä -sovelluksen ominaisuuksista kerrotaan tarkemmin referenssisivulla.

Digitaalinen oppimisalusta nuorten yrittäjien apuna

Haastattelimme OSAO:n liiketoiminnan opiskelijoita, jotka ovat perustaneet kaksi yritystä Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Katso nuorten yrittäjien haastattelu videolta. Jos video ei näy, hyväksy sivuston evästeet tai katso video Youtubessa.

Särki Clothing NY:n yrittäjä Robi Tolonen kuvailee yritystään ”uuden aikakauden moderniksi vaatebrändiksi”. Hän suunnittelee vaatteet itse, tilaa ne painettuina ja myy niitä omassa verkkokaupassaan. Hän lahjoittaa jokaisen tuotteen myynnistä euron nuorten mielenterveyden hyvinvointiin yhteistyössä Mieli ry:n kanssa.

Hän kertoo, että halusi yhdistää brändissä oululaisuuden ja nuorten mielenterveyden. ”Tää on siitä hyvä, että sain yhistettyä omat kokemukset tähän. Mulla on itellä ollu vähän ongelmia itsetuntoasioiden sun muiden kanssa. Tää tuntu tosi loistavalta, että sai yhistettyä nää kaks ideaa.”

Croxstyle NY on viiden opiskelijan yhteisyritys. Arttu Kekkonen, Emma Tirkkonen, Antti Ylisassi, Asseri Mäenpää ja Viivi Kälkäinen kustomoivat ja stailaavat jalkineita asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

”Tää ohjelma on opettanu meille tosi paljon asioita, koska ei oo aina tienny kaikkee ykkösellä. Just on kattonu niitä juttuja sieltä sivuilta, niin on pystyny ymmärtämään asioita”, Emma kertoo.

Digitaalinen oppimisalusta sisältää yrittäjyystehtäviä

Vuosi yrittäjänä -sovelluksessa opiskelijat vastaavat yrittäjyysohjelman tehtäviin ja kuvaavat omien yritystensä toimintaa. Digitaalinen oppimisalusta tukee heitä muun muassa taloushallinnon, markkinoinnin ja johtamisen taitojen kehittymisessä.

Sovelluksessa opettajat voivat perustaa ryhmiä ja seurata oppijoiden edistymistä. Oppijat taas perustavat yrityksiä ja vastaavat erilaisiin yrittäjyyttä koskeviin tehtäviin. Lisäksi digitaalinen oppimissovellus sisältää showroomin, jota oppijat voivat käyttää myös tuotteidensa markkinointiin.

Lue tarkemmin Vuosi Yrittäjä -sovelluksesta.

Nuorten yrittäjien matka kohti menestystä

Nuorten yrittäjyyden oppimisen vuosi huipentuu Uskalla yrittää -finaaliin, joka järjestetään 18.–19.4.2023 Helsingissä. Särki Clothing ja Croxstyle, jotka pääsivät finaaliin Oulun aluetapahtumasta, ovat siellä kilpailemassa Suomen parhaiden NY-yritysten titteleistä yhdessä kymmenien muiden nuorten harjoitusyritysten kanssa.

Helsingin finaalissa nuoret yrittäjät kilpailevat useissa kategorioissa. Messutapahtuma ja pitchauskilpailu, jotka ovat yleisölle avoimia, järjestetään Mall of Triplassa 18.4. klo 15 alkaen. Voittajat pääsevät edustamaan Suomea Euroopan mestaruuskilpailussa, joka järjestetään heinäkuussa 2023 Istanbulissa, Turkissa.