Blogi

Digitaaliset työkalut yrittäjän apuna

Tecinspiren markkinointipäällikkönä olen kerännyt työkalupakkiini useita digitaalisen ja painettun median sovelluksia.

Digitaaliset työkalut

Tecinspiren markkinointipäällikkönä olen kerännyt työkalupakkiini useita digitaalisen ja painettun median sovelluksia.

Viime viikolla sain kunnian puhua yrittäjille käyttämistäni digitaalisista työkaluista. Valitsin esittelyyn muutamia mielenkiintoisia ja ilmaisia työkaluja, joita käytän itse lähes päivittäin.

Canva on ilmainen kuvankäsittelyohjelma painetun ja digitaalisen median sisällöntuotantoon. Canvassa voit tehdä omat mallit yrityksen ulkoasuun sopiviksi, valita brändivärit, ladata omia kuvia ja logoja. Canva toimii myös mobiilisovelluksena.

Canvan käyttö tarjoaa itselleni Vau! -efektin sekä kirjautuessa että lopussa. Valmista kuvaa ladattaessa näytölle tulee vaihtuva lausahdus luovuudesta kuten: ”There is three responses to a piece of design – yes, no and WOW! Wow is the one to aim for. -Milton Glaser.” 

Sovellus helpottaa ideointia, sitä on mielekästä käyttää ja se säästää aikaa. Canvasta julkaistiin juuri versio 2.0, jossa on mm. laajemmat mahdollisuudet kuvien värien muokkaamiseen ja enemmän mahdollisuuksia jakaa kuvia Canvasta suoraan eri medioihin.

kuvankäsittelyohjelma Canva
Tecinspiren oman tuotteen värit ja logot on Canvassa helposti käytettävissä

FilmoraGo

FilmoraGo on mobiilisovellus videoiden käsittelyyn. Sen avulla voi lisätä videoihin mm. helposti tekstitykset, rajata ja leikata. Ilmainen versio laittaa videon loppuun FilmoraGo-logon, mutta sen saa myös pienellä maksulla pois.

Mielestäni FilmoraGo on näppärä lyhyisiin puhelimella kuvattuihin ja editoitaviin projekteihin – aina videoista ja tavallisista kuvista, esimerkiksi Instagramiin.

Arvaatko App2Dayn mikä videoista on tehty FilmoraGo ohjelmalla?

App2dayn Instagram-feed
App2Dayn Instagram

Carrd.co

Verkkosivujen tekoon löytyy useita ilmaisia alustoja. Carrd.co:ssa voit tehdä helposti yksisivuisen verkkosivun, vaikka tapahtumaa varten. Sivusto on helppo käyttää ja valmiita sivupohjia on useita.

Ilmaisen verkkosivun osoitteessa on alustan nimi eli tässä tapauksessa .carrd.co. Oman domainin voi myös ottaa sivustoilla käyttöön. Itse tein Kasvuverkoston tapahtumaan laajemmalla sisällöllä näistä työkaluista sivuston: https://tecinspirekummassa.carrd.co/.

Tekemältäni sivustolta löytyy laajemmin työkaluja mm. ilmaisiin verkkosivuihin ja kuvapankkeihin.

Kasvua ja verkostoitumista

Tecinspire lähti mukaan tähän OK#Kasvuverkostoon kesällä 2018. Kasvuverkoston yritykset järjestävät vuorollaan oman tapaamisen, johon ovat tervetulleita niin verkoston yrittäjät kuin muutkin mikroyrittäjyydestä ja illan aiheesta kiinnostuneet. Tapaamiset voivat olla juuri sellaisia kuin yrittäjät haluavat niiden olevan ja yritykset ovat useilta eri aloilta.

Meidän tapaamisen paikaksi valikoitui Muhoksen Yhteisöllinen Työtila KUMMA ja aiheeksi Digitaaliset työkalut yrittäjän apuna. Itse teen pääosin etätöitä Muhokselta ja OK#Kasvuverkostoon tutustuinkin Montan leirintäalueen rimpuiluradalla, jossa haastoimme itsemme kiipeämään kuuden metrin korkeuteen ja nauttimaan Oulujoen maisemista hieman eri perspektiivistä.

Kasvuverkostossa jaetaan tietoa omasta osaamisesta ja työkalupakeista tai opiskellaan jotain uutta ja kiinnostavaa. Meillä kiinnostuksen aiheena olivat luonnollisesti sovellukset, joita päivittäin käytämme ja lisäksi koodaamme näitä työksemme.

Rikkaita näistä tapahtumista tekevät erityisesti muiden alojen yrittäjien kokemukset aiheesta, jotka saattavat tuoda omaan ajatteluun uusia ideoita ja näkökulmia.

Lisäksi mikroyrittäjät voivat yhdistää voimiaan ja tehdä yhteistyötä. Illan tarjoilut olivat Kirjastokahvila Joviaalista, jota lämpimästi voimme suositella tilaisuuksiin. Uusia verkostoja saimme itsellemme mm.
rakennusalalta, kuntoutuksen ja hyvinvoinnin aloilta.


OK#Kasvuverkoston hankkeesta, tulevasta Matchmaking -tapahtumasta ja yrityksistä voit lukea lisää Oulunkaaren sivuilta.