Blogi

Digitalisaatiolla kohti vihreämpää tulevaisuutta

digitalisaatio

Maapallo kärsii. On tärkeää, että sekä yritykset että yksityishenkilöt ajavat kestävää kehitystä ja pienentävät hiilijalanjälkeä. Teknologia ja digitalisaatio ovat avaintekijöitä, jotka tekevät maailmasta vihreämmän ja paremman paikan elää.

Teknologia ratkaisuna vihreämpään maailmaan

Olemme nähneet monia teknologiaa käyttäviä innovaatioita, jotka tekevät maailmasta vihreämmän. Innovaatiot ovat jo osa jokapäiväistä elämäämme: Uusiutuvat energialähteet, kuten tuulimyllyt ja aurinkopaneelit, kestävät tavat ruoan tuottamiseen, sähköautot ja niin edelleen.

Yleensä nämä ratkaisut ovat suurten globaalien yritysten kehittämiä, mutta pienetkin yritykset ja yksityishenkilöt voivat saada muutosta aikaan.

Pienillä innovaatioilla voi olla valtava vaikutus

Me Tecinspirellä kehitämme digitaalisia ratkaisuja. Meillä on ollut mahdollisuus kehittää asiakkaillemme loistavia ratkaisuja, jotka tukevat kestävää kehitystä ja pienentävät hiilijalanjälkeä.

Yksi esimerkki on Streamsave sovellus, joka visualisoi veden ja energian kulutuksen. Sovellus kerää tietoja Bluetoothin kautta mittarista ja tarjoaa reaaliaikaista tietoa, joka auttaa vähentämään vedenkulutusta.

Toinen esimerkki on Wastebook-alusta, joka tarjoaa laskurin tehokkaampaan kierrätykseen ja tilastot kertyneistä jätemääristä. Wastebookin avulla kotitalouksien, taloyhtiöiden ja yritysten on helppo tehdä tarjouspyyntö kierrätyksestä ja  jätehuollosta.

Planet acts tecinspire projects.

Lisäksi olemme kehittäneet monia ratkaisuja, jotka tekevät maailmasta paremman paikan, kuten logistiikan optimoinnit ja ratkaisut, jotka molemmat vähentävät co2-päästöjä.

Vihreiden arvojen ajaminen pienin teoin

Pienikin yritys voi pienentää hiilijalanjälkeä pienillä päätöksillä. Meillä Tecinspirellä on sähköinen laskutus ja paperiton toimisto. Suosittelemme lisäksi asiakastapaamisia etäyhteyksillä matkustamisen vähentämiseksi, kotitoimistosta työskentelyä ja pyöräilyä toimistolle mahdollisuuksien mukaan.

Hyvä esimerkki on, että ostimme uusia kierrätysmateriaalista valmistettuja työvaatteita. Yksi kierrätetty T-paita säästi 2700 litraa vettä ja yksi huppari 8700 litraa vettä, verrattuna uusien puuvillamateriaalien käyttöön. Tilasimme molempia paitoja 7 kpl ja säästimme yhteensä lähes 80 000 litraa vettä.

Oulun Paitapaino Tecinspire
Oulun Paitapaino
Pure waste tag