Blogi

Esimerkeillä lisää naisia teknologia-alalle

Teknologiateollisuus ry:n mukaan vain alle 14 % teknologiateollisuuden työntekijöistä on naisia. Meillä Tecinspirellä naisten osuus on 33 %. Naisten näkökulmaa tarvitaan ohjelmistojen suunnitteluun ja kehitykseen, sillä monimuotoisuus ja erilaiset näkökulmat mahdollistavat parhaat ratkaisut. Toivomme, että artikkelin esimerkit kannustavat lisää naisia teknologia-alalle.

Tecinspire henkilökunta.

Esimerkeillä lisää naisia teknologia-alalle

Teknologiateollisuus ry:n mukaan vain alle 14 % teknologiateollisuuden työntekijöistä on naisia. Meillä Tecinspirellä naisten osuus on 33 %. Naisten näkökulmaa tarvitaan ohjelmistojen suunnitteluun ja kehitykseen, sillä monimuotoisuus ja erilaiset näkökulmat mahdollistavat parhaat ratkaisut. Toivomme, että artikkelin esimerkit kannustavat lisää naisia teknologia-alalle.

Meillä 1/3 työntekijöistä on naisia

Meidän Tiia ja Ilse nostavat Tecinspiren naisten osuuden 33 % prosenttiin työntekijöistä. Tiia Juntunen tekee markkinointia ja käyttöliittymäsuunnittelua. Ilse Tervonen puolestaan tekee suunnittelua, ohjelmistokehitystä ja web-sivuja.

Tytöt ja teknologia -hanke

Olemme on mukana Sinä osaat! Tytöt ja teknologia -hankkeessa. Hanke tuo tekniikan aloja tutummaksi tytöille, jotta vahvistetaan tyttöjen luottamusta osaamiseensa ja innostusta hakeutua opiskelemaan teknologia-alaa. Tecinspire tarjoaa tytöille TeknologiaTET -jaksolle harjoittelupaikkoja.

Hankkeen sanoma on meille tärkeä: ”Suomalaiset tytöt ovat maailman kärkeä luonnontieteissä ja matemaattisissa aineissa, mutta teknologia-alat jäävät suurelta osin vaille heidän osaamistaan. Tästä syystä me haluamme teknologian ja tekniikan pariin enemmän osaavia tyttöjä.”

Meidän Tiia Juntunen on käynyt puhumassa yläasteella alan työtehtävistä meidän yrityksessä.

Lisätietoja hankkeesta: https://www.sinaosaat.fi

Sinä osaat! Tytöt ja teknologia -hanke

Tutustumiskäyntejä toimistollamme

Olemme saaneet ja kutsuneet useita vierailijoita toimistollemme. Vierailijoita on saapunut mm. yläasteelta, ammattikorkeakoulusta ja yliopistolta. Yritämme kertoa mahdollisimman inspiroivasti alan laajoista mahdollisuuksista ja vaihtelevuudesta.

Tecinpirellä kehitämme sovelluksia, toiminnanohjausjärjestelmiä ja digitaalisia alustaratkaisuita. Työnkuvaamme kuuluu lisäksi mm. ideointia, suunnittelua, kehittämistä ja asiakasviestintää.

Myös meidän työntekijöiden lapset ovat käyneet tutustumassa toimintaamme.

Tuo lapsi mukaan töihin päivänä meillä oli allekirjoittaneen 8 -vuotias Neela-tytär toimistolla. Videolla juttelemme ohjelmien suunnittelusta ja koodaamisesta. Neela on käyttänyt koulussa ja kotona ScratchJr-ohjelmaa, joka opettaa loogisen ajattelun perusteita.

Mothers in Business

Tecinspiren Tiia on mukana Mothers in Business verkostossa. Mothers in Business on urasuuntautuneiden äitien verkosto, joille sekä perheen että työn yhdistäminen luonnollinen osa arkea.

Haluamme olla mukana tukemassa työn ja perheen yhdistämistä joustavasti mahdollistaen esimerkiksi joustavan työajan ja etätyön. Mothers in Business mahdollistaa verkostoitumista ja koulutusta, mikä on myös meidän alallamme tärkeää. 

Tutustu Mothers in Business verkoston toimintaan: www.mothersinbusiness.fi 

Loppusanat 

Toivomme, että antamamme esimerkit toimivat rohkaisuna naisille hakeutua teknologia-alalle. Haastamme muutkin yrityksen näyttämään esimerkkiä, miten teknologia-alasta saisi monenlaisille osaajille houkuttelevamman. Ala tarvitsee enemmän monipuolista näkemystä. Se millaiseksi suunnittelemme teknologiaa, vaikuttaa siihen millaisena maailma ja tulevaisuus näyttäytyy.