Blogi

Kustannustehokas sovelluskehitys – Älä maksa monesta koodiversiosta

Kustannustehokas sovelluskehitys luulisi olevan lähtökohta kaikissa ohjelmistotaloissa. Mutta edelleen joissain softafirmoissa kehitetään erilliset koodiversiot eri laitealustoille.

Eeron tarinan luettuasi tiedät, miten tunnistat ongelman ja miten säästät rahaa sovelluksen kehittämisessä.

kustannustehokas sovelluskehitys.

Eikö kustannustehokas sovelluskehitys ole itsestäänselvyys. Ei ole, sillä edelleen joissain ohjelmistotaloissa kehitetään erilliset koodiversiot eri laitealustoille.

Eeron tarinan luettuasi tiedät, miten tunnistat ongelman ja miten säästät rahaa sovelluksen kehittämisessä.

Katso Eeron tarina videolta (jos video ei näy, hyväksy sivuston evästeet tai katso video Youtubesta) tai lue se alempaa.

Mitä on kustannustehokas sovelluskehitys?

Kustannustehokas sovelluskehitys tässä tapauksessa tarkoittaa sitä, että sovellus toteutetaan yhdellä ja samalla koodilla toimimaan kaikilla alustoilla. Kehittäminen ja ylläpitomuutokset koodiin tarvitsee siis tehdä vain kerran.

Tarvitsetko kustannustehokasta sovelluskehitystä? Ota yhteyttä!

Eeron innovaatio

Eero oli yrittäjä, joka oli keksinyt kiinteistöalaa mullistavan digitaalisen ratkaisun.​ Hän oli investoinut IoT-laitteen rakentamiseen ja kehittämiseen viisinumeroisia summia omista säästöistään. 

Laite oli innovatiivinen, se mittasi ja ohjasi kiinteistöjen energiatehokkuutta ja sen mittausdata oli arvokasta kiinteistöalan liiketoiminnassa.

Kolme koodiversiota eri laitealustoille

Eero tarvitsi sovelluksen, joka ohjaisi laitteen toimintaa ja visualisoisi sen tuottamaa dataa. Hän oli valinnut ohjelmistokumppanin, joka kehitti sovelluksen Android-laitteille käyttäen Android Studiota. 

Eeron asiakkaat halusivat ratkaisun toimimaan myös iPhonella ja iPadillä. Niinpä silloinen ohjelmistotalo koodasi sovelluksen toiseen kertaan iOSille käyttäen Swiftiä. Asiakkaalta tulevat muutostarpeet jouduttiin kehittämään molemmille alustoille erikseen. 

Seuraavaksi kiinteistöjen omistajilta tuli kiireinen pyyntö saada sama sovellus toimimaan myös tietokoneiden web-selaimilla.​ Lopputuloksena Eerolla oli kolme koodiversiota sovelluksesta eri kehitysteknologioilla eri laitealustoja varten.

Asiakkaat halusivat uusia ominaisuuksia ja sovelluksessa oli bugeja. Kaikki muutokset ja lisäominaisuudet jouduttiin kehittämään erikseen kaikkiin eri koodiversioihin.

Eeron painajainen paheni

Sovelluksen kehityskulut olivat karkaamassa käsistä. Eeron omat säästöt olivat huvenneet. Järjestelmään investoineet sijoittajat halusivat edistymistä ja kulujen karsimista. 

Paine kasvoi ja Eeron stressi paheni entisestään. Hän valvoi yönsä pohtien, miten selviäisi tilanteesta. Yrityksen kassa oli tyhjä ja ostolaskut erääntyivät. 

Eerosta tuntui, että hänen keksintöjä oli tuhoon tuomittu. Hänen yrityksensä alkoi olemaan konkurssikypsä. Sijoittajat eivät enää halunneet polttaa lisää rahaa kolmen erillisen koodiversion ylläpitoon ja kehitykseen. 

Kustannustehokas sovelluskehitys ratkaisi Eeron ongelmat

Sitten Eero otti yhteyttä meihin. Lohdutimme häntä: huolet pois!

Kehitimme Eerollle sovelluksen, jossa yhdellä koodilla tuettiin kaikkia tarvittavia alustoja. Käytännössä siis yksi ja sama koodi toimi selaimissa kaikilla laitteilla, esimerkiksi Android-puhelimilla ja -tableteteilla, iPhoneilla, iPadeilla ja kaikilla tietokoneilla, Macilla, Windowsilla ja Linuxillakin.

Kustannustehokas sovelluskehitys moderneilla teknologioilla

Ohjelmistokehitys moderneja teknologioita käyttäen on nopeaa, laadukasta ja kustannustehokasta.

Hybridisovellus koodataan samalla kertaa usealle mobiilialustalle. Hybridisovellus eroaa natiivisovelluksesta siinä, että sitä ei tarvitse koodata erikseen esimerkiksi Android- ja iOS-alustoille. Teknologian etuja:

  • Kehitysvaiheen kustannukset pysyvät kohtuullisina
  • Ylläpito ja muutokset ovat nopeita ja kustannustehokkaita
  • Teknologiasta löytyy kattavat rajapinnat natiivitoimintoihin, kuten kameraan ja sijaintiin

Web-sovellus toimii web-selaimessa. Tällainen progressiivinen verkkosovellus eli PWA-sovellus yhdistää perinteisen Web-sovelluksen ja mobiilisovelluksen parhaita puolia ja tuo myös muita etuja: 

  • Sovellus ei vaadi asennusta Play Storesta tai App Storesta, vaan se käynnistyy suoraan linkistä tai web-osoitteesta
  • Ensimmäisessä käynnistyksessä lisätään pikakuvake laitteelle, eikä asennus vie juurikaan tilaa
  • Käyttäjän ei tarvitse huolehtia päivityksistä, sillä sovellus päivittyy automaattisesti 
  • Markkinoinnissa ja some-päivityksissä käyttäjät pystyttään helposti ohjaamaan suoraan linkillä sovellukseen

Totuus on tarua ihmeellisempää

Vaikka Eeron tarina on kuvitteellinen, niin meille tulee jatkuvasti yhteydenottoja samassa tilanteessa olevilta yrittäjiltä. Pahimmillaan lähtötilanteessa samasta ratkaisusta on ollut enemmän kuin kolme koodiversioita eri alustoille.

Älä tee samaa virhettä kuin Eero, vaan ota heti meihin yhteyttä, niin autamme sinunkin yritystäsi menestymään!