Blogi

Opiskelu on ohjelmistokehityksessä arkipäivää

Opiskelu on meillä Tecinspirellä arkipäivää. Ketterä ohjelmistokehitys on jatkuvaa osaamisen päivittämistä, johon meillä onkin viikoittain varattu aikaa.

Opiskeluvälineinä tietokone, kynä ja paperia.

Ohjelmistokehitys alana elää ja kehittyy jatkuvasti uusien teknologioiden myötä. Meillä Tecinspirellä opiskelulle on varattu aikaa viikoittain. Opiskelu on johtanut meillä tänä keväänä tutkintoihin saakka. Tiimimme koostuu monialaisista osaajista tietotekniikan diplomi-insinööreistä tradenomeihin. Koodaamisessa opiskellaan jatkuvasti uusia tapoja tehdä asioita ja alalle voi päätyä monta eri reittiä. Monipuolisesta osaamisesta on etua. Erityisen tärkeää osata etsiä oikeaa tietoa ja soveltaa se käytäntöön.

“Opettelemme käyttämään kolme vuotta Googlea”, tuutorini sanoi opiskeluaikana. Tietoa kyllä löytyy, oikea tieto pitää vain löytää ja osata käyttää.

Jatkuva oppiminen on tärkeää, jotta pysymme mukana alan uusissa teknologioissa ja voimme tarjota ajantasaista tietoa esimerkiksi käyttöliittymien suunnittelusta tai tietoturvasta. Työkalut, joilla koodia ja suunnitelmia saadaan aikaiseksi vaativat myös osansa opiskeluun käytettävästä ajasta. Meillä opiskelu viedään samalla myös käytäntöön, sillä ilmapiiri on hyvin kokeileva. Ketterässä kehityksessä pyritään minimoimaan turhaa, joten työntekijöiltämme odotetaan rohkeita päätöksiä ja luottoa omaan tekemiseen.

Harjoittelu ja opinnäytetyö

Tänä keväänä tutkintoon johtaneet opinnot ovat vahvistaneet osaamistamme ja olleet hyvin käytännönläheisiä. Jari suoritti meillä harjoittelun Flutter projektissa ja minä tein opinnäytetyön käyttäjäkokemuksen parantamisesta Tecinspiren verkkosivuilla. Toimitusjohtajamme Teemu valmistui puolestaan Suomen Toimitusjohtajakoulun talouden ja tuottavuuden johtamisen -koulutusohjelmasta.

Mikäli ajattelee meille työllistymistä, vahvoina piirteinä meitä kaikkia yhdistää:

  • itsenäinen työskentelyote
  • koodareilla kielinä Angular ja Flutter
  • projektityöskentely suunnittelusta toimitukseen
  • ketterä kehittäminen, joustava työaika ja ilmapiiri.

Angular ja Flutter osaajille meillä on kysyntää, joten näiden kielien näytöillä meille kannattaa hakea hommiin ja oppimaan lisää.

Tutustu palveluihin ja aiempiin projekteihin