Referenssit

Taiteen kokemisen uusia tapoja lisätyn todellisuuden avulla

Taiteen esittäminen ja kokeminen lisätyn todellisuuden avulla.

art in the park.

Millainen toteutus kyseessä?

Art in the Park -sovellus tuo taiteen ulos, lenkkipolkujen varrelle, koettavaksi oman älylaitteen kautta lisättyä todellisuutta hyödyntäen. Sovellus tarjoaa uusia vaihtuvia valokuvataiteen sisältöjä kaupunkiympäristöön ja lenkkipolkujen varrelle. Sovellus on siis juuri sinun puhelimessa tai tabletissa toimiva taidemaailma.

Sovelluksen käyttäjänä löydät taidetta omasta lähipuistostasi. Teokset ovat paikkasidonnaisia eli suunniteltu aina tiettyyn paikkaan. Käyttäjät löytävät teokset sovelluksessa olevan kartan avulla. Hankkeessa taiteilijoita kutsutaan toteuttamaan taideteos valitsemaansa paikkaan uuden teknologian avulla.

Art in the Park yhdistää taidetta ja teknologiaa ja luo uusia taiteen kokemisen ja esittämisen tapoja lisätyn todellisuuden avulla. Sovellus voi toimia alustana myös muille paikkaan sidotuille taide- ja kulttuurisisällöille.

Mitä teimme?

Teimme käyttöliittymäsuunnitelman yhdessä taiteilijoiden toteuttamien teosten kanssa, jolla voidaan pilotoida sovelluksen käyttöä. Teimme myös teknisen esiselvityksen sovelluksen mahdollista myöhempää toteutusta varten. Käytetyt ohjelmistot: Adobe XD ja Anima app.

Asiakaspalaute:

”Pohjoinen valokuvakeskus on valokuvataiteen asiantuntijaorganisaatio Barentsin alueella. Tecinspiren kanssa pääsimme pilotoimaan sovelluksen toimintaa. Suosittelen Tecinspireä yhteistyökumppaniksi.”

– Taija Jyrkäs, tuottaja, Pohjoinen valokuvakeskus

Lisätietoja:

www.photonorth.fi