Blogi

Yrityksen kehittämisavustus -hakemusten käsittelyajat venyvät kesällä

Yrityksen rahoitushakemusten käsittelyajat tuplaantuvat helposti kesälomakauden aikana. Esimerkiksi yrityksen kehittämisavustuksen hakemusten käsittely kestää ELY-keskuksissa noin kaksi kuukautta. Nopeinta käsittely on Keski-Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa, hitainta Pohjois-Savossa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

yrittäjä rentoutuu

Yrityksen kehittämisavustus -hakemusten käsittelyajat venyvät kesälomakaudella. Normaalistikin yrityksen kehittämisavustuksen ja muiden rahoitushakemusten käsittely ELY-keskuksissa ja Business Finlandissa vie vähintään viikkoja, jopa kuukausia. Poikkeuksena on Business Finlandin Innovaatioseteli, jonka hakemusten käsittely on nopeaa ja kestää yleensä vain noin kaksi viikkoa.

Kesälomakausi venyttää merkittävästi kaikkien rahoitushakemusten käsittelyaikoja. Hakemusten kokonaiskäsittelyaika, joka sisältää myös lisätieto- ja täydennyspyyntöihin kuluneen ajan, voi olla jopa kaksinkertainen normaaliin verrattuna.

ELY-keskuksiin rahoitushakemuksia voi jättää myös kesän aikana. Hakemusten käsittely on kuitenkin merkittävästi normaalia hitaampaa henkilökunnan kesälomien aikana.

Business Finlandin yritysrahoitusten hakeminen keskeytetään kesälomien ajaksi. Kesätauon 1.6.-31.7.2023 väliseksi aikana uusien hakemusten tekeminen ja ennen taukoa tehtyjen keskeneräisten hakemusten lähettäminen ei ole mahdollista.

Yrityksen kehittämisavustus -hakemusten käsittelyajat

Yrityksen kehittämisavustus -hakemusten käsittely kestää ELY-keskuksissa keskimäärin hieman yli kaksi kuukautta, mutta kesälomien aikana käsittelyajat venyvät.

Yrityksille myönnettyjen kehittämisavustusten keskimääräiset käsittelyajat maakunnittain 1.1.2022-30.4.2023:

Maakuntapäivää
Etelä-Karjala57
Etelä-Pohjanmaa54
Häme73
Keski-Pohjanmaa43
Keski-Suomi71
Kymenlaakso60
Lappi77
Pirkanmaa73
Pohjanmaa56
Pohjois-Pohjanmaa102
Pohjois-Savo116
Päijät-Häme77
Satakunta61
Uusimaa69
Varsinais-Suomi45
Koko maa68

Tiedot ovat peräisin Työ- ja elinkeinoministeriöstä ja ne koskevat kansallisin varoin rahoitettuja yrityksen kehittämisavustuksia 1.1.2022-30.4.2023 välisenä aikana. Keskimääräisissä (mediaani) kokonaiskäsittelyajoissa on mukana viranomaiskäsittelyaika sekä lisätieto- ja täydennyspyyntöihin kulunut aika.

Autamme rahoitushakemusten tekemisessä

Me Tecinspirella autamme asiakkaitamme sovelluskehitysprojektien rahoituksen hakemisessa. Ammattilaisen avulla hakemuksen tekeminen tapahtuu ripeästi ja sen läpimeno on todennäköisempää. Olemme olleet tekemässä yli 25 hyväksyttyä rahoitushakemusta.

Rahoitushakemuksia varten tarvitaan sovelluskehitysprojektin kustannusarvio. Meidän toteuttamiemme projektien kokonaiskustannukset ovat yleensä vaihdelleet 25 000 eurosta 80 000 euroon, sovelluksen monimutkaisuudesta riippuen. Sovelluksen kehittämisen hintaan vaikuttavia tekijöitä on avattu tarkemmin Hinta-sivulla.

Jos tarvitset apua rahoituksen hakemisessa sovelluskehitysprojektiisi, niin varaa aika etävarttiin Johanneksen kalenterista.

Yrityksen kehittämisavustus -prosessi

Vaikka kesälomakauden vuoksi rahoitushakemusten käsittelyajat pitenevät, prosessi itsessään pysyy samana. ELY-keskuksen myöntämän Yrityksen kehittämisavustuksen prosessi etenee seuraavasti:

  1. Alustava suunnittelu
  2. Hakemus ja hankesuunnitelma
  3. Hakemuksen käsittely ja päätös
  4. Hankkeen toteuttaminen
  5. Maksatuksen haku
  6. Maksatuspäätös
  7. Palaute

Kun aloitat kehittämisavustuksen hakemisen, ensimmäinen askel on alustava suunnittelu. Tämä voi sisältää ELY-keskuksen Analyysi- tai Konsultointipalvelua, joka auttaa sinua määrittämään, miten yrityksesi voi hyödyntää kehittämisavustusta parhaiten.

Seuraavaksi sinun on laadittava hankesuunnitelma ja täytettävä hakemus. Suunnitelman on sisällettävä suunnitellut toimenpiteet aikatauluineen ja kustannuksineen sekä hankkeella tavoiteltavat tulokset. Hankesuunnitelman laadintavaiheessa voit käydä suunnitelmaa läpi yhdessä ELY-keskuksen kanssa.