Miten autamme asiakkaitamme ohjelmistokehityksen lisäksi?
Tecinspirellä autamme asiakkaitamme paljon muussakin kuin ohjelmistokehityksessä. Meiltä saat apua mm. liiketoimintamallien kuvaukseen, rahoituksen hakemiseen, konseptointiin sekä tuotteistukseen ja markkinointiin. Kokonaisvaltaista ja helppoa!
Liiketoiminta
Tecinspirellä autamme asiakkaitamme liiketoiminnan ja sopivan liiketoimintamallin analysoinnissa sekä kuvaamisessa.
Paraskin digitaalinen kehitysidea on turha, jos sen avulla ei aiota tehdä liiketoimintaa. Konseptoi ideaasi siten, että se vie sinut ja ideasi kannattavaan liiketoimintaan vähintään pidemmällä aikavälillä.
Liiketoiminnan analysointi ja mallintaminen kannattaa aloittaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Suosittelemme tekemään mallintamisen vähintään ylätasolla. Tässä voit käyttää apuna esimerkiksi suosittua Lean Canvas -mallia, joka soveltuu erityisen hyvin digitaalisen palvelun mallintamiseen.
Liiketoiminnalliset tavoitteet ohjaavat kehitystä ja ne täytyy joka tapauksessa selvittää. Lue lisää blogistamme Minulla on sovellusidea, mitä teen seuraavaksi?
Rahoitus
Monia asiakkaitamme askarruttaa ohjelmistokehityksen kustannukset ja miten uuden digiratkaisun rahoittaminen onnistuu. Oli kyseessä sitten uusi sovellus, toiminnanohjausjärjestelmä tai palvelualusta, niin sopivia rahoitusvaihtoehtoja löytyy useita.
Hakemuksen teossa on myös mahdollista pyytää ammattilaista kaveriksi, jotta kaikki rahoituskriteerit tulevat katettua ja täytettyä oikeilla sanamuodoilla. Esimerkkinä näistä mainittakoon kehitettävän ohjelmiston skaalautuminen suurille käyttäjämäärille, kansainvälistymisvalmiudet ja ratkaisun liiketoiminnanllinen potentiaali.
Tecinspirellä olemme auttaneet useita asiakkaitamme rahoituksen haussa – etenkin Business Finlandin ja Elyn rahoitushakemuksien kanssa. Tecinspiren Teemu kertoo työstään rahoitushakemuksien parissa: ”Olen itse kirjoittanut tai ollut mukana kirjoittamassa yhteensä 18 eri hakemusta, joista kaikki paitsi yksi on hyväksytty. Yksi kariutui asiakasyrityksen oman rahoituksen puutteeseen. Nopeimmillaan olen kirjoittanut laajan Tempo-hakemuksen ja siihen liittyvän projektisuunnitelman viidessä tunnissa.”
Olemme kirjoittaneet erilaisista rahoitusvaihtoehdoista blogin jonka pääset lukemaan tästä.
Kehitysstrategia ja julkaisusuunnittelu
Kehitysstrategia kertoo, miten nykytilasta päästään tavoitetilaan ja strategia ohjaa varsinaista kehitysvaihetta. Kehitysstrategian oleellisimmat osat ovat teknologiavalinnat ja pääjulkaisujen suunnittelu.
Suosittelemme kuvaamaan pääjulkaisut, alustavat aikataulut ja julkaisuihin vaaditut toimenpiteet ylätasolla. Usein tämä työ tehdään yhdessä asiakkaan kanssa, kuten myös vaatimusten kuvaaminen.
Vaatimusten kuvaaminen
Vaatimusten kuvaamisessa ratkaisun päätoiminnallisuudet kuvataan vaatimuslistana tai käyttötapauksina. Nämä ohjaavat kehitysvaiheitta. Lue lisää vaatimusten kuvaamisesta blogistamme Minulla on sovellusidea, mitä teen seuraavaksi?
Brändi- ja käyttöliittymäsuunnitelmat
Yrityksillä on toisistaan poikkeavia brändejä hyvin paljon. Brändi ei ole ainoastaan sitä miltä yrityksesi näyttää vaan siihen sisältyy hyvin paljon asiakkaiden ja kuluttajien mielipiteitä ja ajatuksia yrityksestä. Visuaalisilla elementeillä voidaan vaikuttaa positiivisesti yrityksesi brändiin ja tunnettavuuteen. Olemme tietoisia brändin merkityksestä liiketoiminnassa ja varmistamme, että kehitettävä digitaalinen ratkaisu tukee yrityksesi brändiä.
Käyttöliittymäsuunnittelussa on hyvä huomioida myös visuaalisuus. Haluamme, että kehittämämme digitaalinen ratkaisu istuu yrityksen tai organisaation visuaaliseen ilmeeseen ja brändiin hyvin. Jos yritykselläsi tai organisaatiollasi on tyyli- tai brändiopas niin hyödynnämme sitä käyttöliittymäsuunnittelussa kun siirrytään prosessissa High Fidelity vaiheeseen, jossa tuodaan rautalankamalliin väriä ja elämää.
Olemme toteuttaneet myös paljon uusia digitaalisia ratkaisuja, joihin on luotu visuaalinen ilme alusta alkaen. Analysoimme sopivinta ratkaisua ja kehitämme sitä iteratiivisesti yhteistyössä asiakkaiden kanssa, jotta lopputulos vastaa varmasti asiakkaan tarpeita.
”Pidän työssäni erityisesti siitä, kun onnistun ylittämään asiakkaan odotukset visuaalisuuden suhteen. Asiakkaan ”Wau!” -kommentit ovat erittäin palkitsevia minulle suunnittelijana.” – Mikko Karjala, Luova Suunnittelija.
Lisää tietoa löydät Käyttöliittymä- ja käyttäjäkokemussuunnittelu blogistamme! Käy lukemassa tästä.