Referenssit

Hyvinvointisovellus - Ideasta ratkaisuksi unettomuuteen

Psycovery Oy:n psykologi Henry-Petteri Kingilla ja lääkäri Ida Hookanalla oli idea: hyvinvointisovellus, joka auttaa unettomuuteen. Unettomuuden hoidon asiantuntijat halusivat kehittää hyvinvointisovelluksen, joka tarjoaa kokonaisvaltaista apua unettomuuteen. Me kehitimme heille monipuolisen uniterapiasovelluksen, joka toimii sekä mobiilaitteessa että tietokoneen web-selaimessa.

Hyvinvointisovellus Uinu – Henkilökohtaista uniterapiaa kännykkään

”Ihmiset voivat päätyä unettomuuteen erilaisia reittejä. Toisella se voi olla stressi, toisella muuttunut elämäntilanne tai vaikka perinnöllisyystekijät, jotka sille altistavat”, kertoo Henry-Petteri King. Koska syitä unettomuuteen on monia, on hyvinvointisovellus Uinu suunniteltu auttamaan unettomuudesta kärsivää juuri hänelle tehoavilla tavoilla.

Selvitä hintalaskurilla, mitä hyvinvointisovellus maksaa.

Katso video, jolla Henry-Petteri King kertoo millaista yhteistyö Tecinspiren kanssa oli:

Uinu sisältää kahdeksan terapiaviikkoa, joilla kullakin on oma teemansa, videoita ja tehtäviä. Keskeinen osa terapeuttista prosessia on unipäiväkirja, jonka avulla käyttäjät voivat seurata ja ohjata unirytmiään. Sovellus tarjoaa myös virtuaalitukihenkilön, joka antaa henkilökohtaisia vinkkejä ja neuvoja nukkumaanmenoaikaan liittyen.

Sovelluksen kehittäminen lähti asiakkaan ideasta

”Meidän osalta yhteistyö Tecinspiren kanssa lähti siinä vaiheessa, kun oltiin vielä alkutekijöissä. Meillä oli idea ja yhteistyössä Tecinspiren kanssa lähdettiin kehittämään sovellusta. Tecinspiren porukka auttoi toteuttamaan haluamamme vision tyylikkääksi ja toimivaksi ratkaisuksi.

Me ollaan saatu Tecinspiresta luonteva kumppani, jonka kanssa lähteä viemään tätä asiaa eteenpäin. Kun meillä ei taustaa ole tässä asiassa, niin se onnistui luontevasti Tecinspiren kanssa.”

Henry-Petteri King, psykologi, Psycovery Oy

”Uinu auttaa unettomuuteen monta eri reittiä. Yksi on se, että Uinu seuraa unettoman öitä: miten hän nukkuu, milloin herää, kuinka kauan nukahtamisen menee. Sovellus pyrkii antamaan personoitua ohjeistusta siitä, mihin aikaan kanssa mennä nukkumaan, jotta uni saadaan eheäksi”, kertoo Henry-Petteri King.

Toinen tapa, jolla hyvinvointisovellus pyrkii vaikuttamaan, on elintapatekijöiden muuttaminen. Hyvin pienillä muutoksilla elintapoihin voi saada merkittävää vaikutusta unettomuuteen. Kolmas tekijä on unettoman ajatusmalleihin ja tunteisiin vaikuttamalla.

Katso video, jossa kerrotaan Uinun ominaisuuksista:

Hyvinvointisovellus vaatii osaavan kumppanin

Tecinspiren ja Psycoveryn yhteistyössä syntynyt Uinu on esimerkki siitä, miten teknologia ja terveydenhuollon asiantuntemus yhdistyvät parantamaan ihmisten hyvinvointia. Suomessa ei ole tähän saakka ollut unettomuuteen tarkoitettua, ilman lääkärin lähetettä saatavaa sovellusta. Uinu on hyvinvointisovellus, joka on saatavilla ilman lääkärin lähetettä, mikä tekee siitä saavutettavan työkalun kaikille unettomuudesta kärsiville.

”Yhteistyössä Tecinspiren kanssa on ollut mahtavaa nimenomaan saumaton ja lämminhenkinen yhteistyö. Me voitiin vapaasti kysyä ja päästä kärryille sovelluskehityksestä. Tecinspiren henkilökunta osasi heittää ehdotuksia ja huomioita, joita itse emme olisi osanneet ajatellakaan. Lisäksi Tecinspire oli tukena myös rahoituksen hakuprosessissa.

Palvelu on ollut toimivaa, joustavaa ja yhteistyö on ollut erittäin hyvää ja mielekästä. Työntekijät on saatu tarpeen vaatiessa kiinni nopeastikin ja toiminta on ollut asiakaslähtöistä. Lopputuloksena olemme saaneet tyylikkään ja käytännönläheisen ratkaisun. Suosittelemme ehdottomasti Tecinspireä myös muille.”

Henry-Petteri King

Tecinspiren ja Uinun yhteinen tarina on loistava esimerkki siitä, miten innovatiivinen ohjelmistokehitys voi edistää terveyttä ja hyvinvointia. Jos etsit kumppania hyvinvointisovelluksen kehittämiseen, Tecinspire on osoittanut kykynsä tuottaa ratkaisuja, jotka todella muuttavat elämää.

Onko sinulla idea hyvinvointisovelluksesta? Ota yhteyttä meihin.