Blogi

Referenssit ostopäätöksen tukena

referenssi artikkelikuva.

Tässä artikkelissa kerromme miten toimii referenssit ostopäätöksen tukena. Tärkeää kertoa referenssissä selkeästi, että millainen projekti on kyseessä. Mitä toimintoja tai ominaisuuksia on ja miten se on auttanut asiakkaita.

Digitaaliset ratkaisut ja sovellukset helpottaa arkea ja työntekoa huomattavasti. Kun uuden digiratkaisun tuomat hyödyt näkyvät asiakkaillemme, on projektista hyvä rakentaa referenssi kaikkien nähtäville.

Hyödynnämme referenssejämme omassa markkinoinnissamme ja myynnissä sekä myös meidän asiakkaidemme hyväksi ja tueksi uusasiakashankintaan.

Hyödyt selkeästi haittoja suuremmat

Millainen osaaminen yrityksellä on? Pystyvätkö he toteuttamaan ideani? Miten meidän mahdollinen yhteistyö sujuisi heidän kanssa? Tämän kaltaisia kysymyksiä voi olla ohjelmistokehitystä tarvitsevalla. Näihin kysymyksiin tulee pyrkiä vastaamaan myös referenssien kautta ja mahdollisimman laajasti, mutta samalla osuvasti.

Kattavat ja monipuoliset referenssikokoelmat ovat palveluitaan tarjoavan yrityksen kannalta arvokkaat. Hyvin toteutetut referenssit tuovat asiakkaalle käsityksen yrityksen osaamisen tasosta ja luo varmuutta ja luotettavuutta mahdollisessa yhteistyössä. Tyytyväiset asiakkaat antavat palautetta mielellään ja luvan referenssitarinan julkaisuun.

Referenssit ovat selkeitä ja hyödyllisiä työnäytteitä tehdyistä projekteista joihin on hyvä kuvata se, mitä ominaisuuksia toteutetussa sovelluksessa on ja miten se on auttanut asiakasta. Referenssi on kuin koostettu matka asiakkaan tarpeesta, yhteistyöstä ja asiakastyytyväisyydestä aina tuotteen lopputulokseen saakka.

Myös markkinointia ja myyntiä voi tehostaa hyödyntämällä referenssejä. Kerromme tämän artikkelin lopussa, miten meillä hyödynnetään referenssejä eri tilanteissa.

Millainen referenssin tulisi sitten olla?

Yksittäisen referenssimme rakenne on tyypillisesti seuraavanlainen:

  • Mistä on kyse?
  • Mitä hyötyä ja etua sovelluksesta on asiakkaalle, asiakkaiden asiakkaille tai kuluttajalle?
  • Miten kehitimme ratkaisun?
  • Mitä ominaisuuksia ratkaisu pitää sisällään?
  • Asiakaspalaute.

Mukaan laitamme mahdollisuuksien mukaan kuvia sekä videoita lopputuloksesta. Katso esimerkki LaplandHub -referenssistämme.

Referenssejä ei missään nimessä kannata piilotella vaan ne tulisivat olla verkkosivuilla helposti löydettävissä. Joskus tulee vastaan yrityksiä joilla ei ole referenssejä helposti löydettävissä tai pahimmassa tapauksessa ei ollenkaan. Tämä herättää monesti kysymysmerkkejä yrityksestä, vaikka sitä oltaisiin suositeltu. Yritys voi vaikuttaa ammattitaitoiselta, mutta suuremmissa investoinneissa voi ostopäätös kariutua juuri referenssien puutteeseen. Poikkeuksia tietenkin on.

Kaikista toteutuneista projekteista ei referenssiä synny ja syitä tähän voi olla monia. Yhtenä esimerkkinä se, että kyseessä on salainen projekti tai että ratkaisu synnyttää yritykselle merkittävää kilpailuetua. Näitäkin projekteja meillä Tecinspirellä on ollut. Kunnioitamme asiakastamme erittäin paljon ja ymmärrämme tämän linjan asiakkaan päätöksessä täysin.

Meillä se toimii näin!

Osa meidän markkinointistrategiaamme on kertoa ja jakaa avoimesti asiakastyytyväisyytemme. Uskomme vahvasti yhdessä menestymiseen ja vilpittömyytemme auttaa asiakkaitamme matkan varrella ja sen jälkeen. Emme hyödynnä referenssejämme markkinoinnissamme vain oman näkyvyytemme vuoksi, vaan yhtälailla meidän asiakkaan hyväksi ja tueksi uusasiakashankintaan.

Asiakkaiden kanssa keskustellessa heidän tulevista projekteistaan on helppo napata tarvittaessa sivuiltamme referenssejä esimerkkinä johdattelemaan keskustelua. Idean rakentamista ja kehittämistä. Saamme myös ajoittain ”Me tarvitsemme myös tuollaisen!” tapaisia puheluita. Näin ollen referenssit helpottavat myös myyntiä.

Käytämme myös paljon referenssejämme markkinoinnissa. Käytössämme on sisältökalenteri, johon listaamme tulevaa sisältöä ja mihin kanaviin niitä suunnataan. Pro tip sisältökalenterista: Suunnittele tulevan kuukauden sisältö etukäteen. Tällöin päivät ei pysähdy sormien pyörittelyyn siitä, mitä sisältöä olisi hyvä julkaista. Myynti tiimin kanssa voi käydä keskustelua vaikkapa siitä, mikä palvelu tai tuote tarvitsee lisää potkua myyntiin. Sisältökalenteri toimii meillä niin, että istumme alas ja listaamme tulevia tapahtumia, tulevia ja nykyisiä referenssejä. Jätämme sopivasti väljyyttä sisältökalenteriin, siltä varalta jos tulee yllättävä tapahtuma tai nopea huomion arvoinen asia markkinointiin.

Referenssit ovat meidän mielestämme kultaakin kalliimpaa yrityksen näkökulmasta. Kylmiä myyntipuheluita meillä ei ole nimittäin soitettu koko yrityksen historiassa! Annetaan referenssien puhua puolestamme.

Pidemmittä puheita!

Yhteenvetona vielä edellä mainittu. Jos sinun yrityksen referenssit eivät ole vielä selkeästi esillä, lisää ne verkkosivuillesi ehdottomasti jos vain on mahdollisuus. Autat samalla asiakkaitasi ostopäätöksen teossa ja pääset esittelemään yrityksesi osaamista referenssien kautta. Varmista, että referenssi on selkeä ja informatiivinen siitä mitä olette yhteistyössä asiakkaasi kanssa tehnyt tai olette asiakkaalle tehnyt. Tärkeänä asiana, kuinka asiakkaasi on hyötynyt.

Käy vielä katsomassa meidän referenssikokoelma. Löydät tekemiämme mobiili-, ja websovelluksia, toiminnanohjausjärjestelmiä ja digitaalisia palvelualustoja. Referenssimme pitää sisällään myös asiakaspalautteita ja toteutus kuvia ja videoita!