Blogi

Vinkkejä yrittämiseen. Työelämään ja yrittämiseen tutustuminen Tecinspiren vieraana.  

Laura työnvarjostuspäivä Tecinspirellä.

Olin tänään työnvarjostuspäivänä 20.4 tutustumassa Tecinspiren työelämään ja yrittäjyyteen. Olin yllättynyt, kuinka avoin ja mukava paikka toimisto ja työyhteisö oli. Sain paljon vinkkejä yrittämiseen ja siihen, miten omaa yritystä voi pyörittää onnistuneesti. Sain kuulla, siitä kuinka yrittäjyydessä on tietysti omat haasteensa, mutta yleensä se on myös palkitsevaa.  

Vinkkejä yrittämiseen

Opin paljon uusia vinkkejä yrittämiseen. Esimerkiksi ei kannata aina toimia yksin, vaan hakea sopivia kumppanuuksia ja työntekijöitä. Asioita ja haasteita voi olla helpompi käydä läpi ja miettiä jonkun toisen kanssa, joka on mukana yritystoiminnassa tai yrityksen pyörittämisessä. Opin myös sen, että kannattaa miettiä sitä, mikä tekee juuri sinun yrityksestäsi erityisen ja mikä vetää ihmisiä juuri sinun yrityksesi puoleen.

Myös se on tärkeää, että yrityksesi myy tuotteita tai palveluita, jotka eroavat muista. Jos esimerkiksi suunnittelet tuotteen, jossa ei oikeastaan ole mitään uutta, saatat huomata, että ihmiset eivät ole niin kiinnostuneita tuotteistasi kuin ajattelit. 

Lisää vinkkejä yrittämiseen

Lisäksi sain Tecinspiren yrittäjältä ja toimitusjohtajalta arvokkaita lisävinkkejä yrittäjäpolulle Tecinspiren blogitekstien muodossa. Keräsin tähän listaan tärkeimmät Teemulta saamani vinkit:

Digitaalisen palvelun suunnitteluKatso video, jolla Teemu Kivioja kertoo, miten digitaalisen palvelun suunnittelu tulee tehdä, jotta se johtaa kannattavaan liiketoimintaan.tecinspire.com

Tutustuminen Tecinspiren toimintaan ja työntekijöihin

Päivän alussa sain hieman nähdä ja tutustua toimistoon ja sen eri osiin. Tecinspiren porukka vaikutti todella mukavalta ja avoimelta yhteisöltä. Työntekijät näyttivät tekevän tarkkaa tuottoisaa työtä, joka ulkopuolisen silmälle näytti hyvin mielenkiintoiselta, mutta vaikealta työltä.  

Sain myös jutella parin muun yrityksen kanssa, jotka toimivat samoissa toimitiloissa. Yhteistyön merkitys yrittäjyydessä korostui entisestään. Sen jälkeen kävimme läpi paljon yrittäjyyteen liittyviä vinkkejä ja keinoja, kuinka yrittäjyys toimii ja mitä sen eteen pitää tehdä.

Sain myös tietoa, siitä mitä Tecinspirellä tehdään ja mikä tekee juuri heidän yrityksestään erikoisen ja luotettavan, kuten tiivis asiakasyhteistyö, asiakastyytyväisyys ja modernit teknologiat ja laitteet.

Päivän huipentuma BusinessAsemalla

Seuraavaksi kävimme pienellä tauolla ja lounaalla. Lounaan jälkeen aloin kirjoittamaan tätä blogipostausta. Lähdemme aika pian Oulun BusinessAsemalle päätöstilaisuuteen, jossa pääsemme yhdessä jakamaan päivän kokemuksia ja tapahtumia. Saimme myös pyynnön tulla lavalle kertomaan kokemuksistamme.  

Yhteenveto päivästä

Kokonaisuudessaan olen nauttinut paljon päivästä ja saanut oppia paljon asioita, mitä en varmaan olisi oppinut ilman tätä mahdollisuutta päästä varjostamaan Tecinspirellä heidän työpäiväänsä. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja koko päivästä.  

Laura, 8a-luokka, Länsituulen koulu.